Už je tomu nějaký pátek, co nám Mel Gibson naposledy nadělil nějaký svůj zrežírovaný snímek. Naposledy to bylo v roce 2016, kdy vyšlo jeho vynikající válečné drama Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Už na podzim ale zamíří do kin jeho nejnovější kousek, kterým bude thriller Flight Risk. Ten minulý měsíc dostal datum premiéry, nyní máme na světě i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh by se měl z převážné části odehrávat v letadle, které ovládá pilot Daryl Booth (Mark Wahlberg). Spolu s ním se v něm také nachází informátor jménem Winston (Topher Grace), který má být přes aljašskou divočinu dopraven k soudu, a také FBI agentka Madelyn Harris (Michelle Dockery), jež Winstona hlídá. Z Daryla se ale vyklube nebezpečný zabiják a psychopat, který Winstona nikdy k soudu dopravit neměl, spíše ho měl asi dostat do kytek. Z traileru to vypadá, že Madelyn nakonec Daryla přemůže a spoutá, ale sama nebude moci bezpečně pilotovat letadlo, což může mít katastrofální následky.

Mohlo by z toho být fajn komorní pokoukání, obsazení je navíc sympatické, tak snad se máme nač těšit. 

Mel Gibson je taktéž režisérem slavných filmů jako Statečné srdce (1995), Apocalypto (2006) a Umučení Krista (2004), poslední zmíněný navíc v budoucnu dostane pokračování. O scénář se postaral Jared Rosenberg, pro něhož bude snímek celovečerním debutem.

Dále jsou ještě k filmu upsáni herci jako Monib Abhat, Savanah Joeckel a Atanas Srebrev.

Film vejde do amerických kin 18. 10. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.