O Problému tří těles se v posledních měsících mluvilo především ve spojení se seriálovou adaptací od Netflixu, které vdechli život David Benioff, D.B. Weiss a Alexander Woo. Druhá řada už je každopádně na cestě, ovšem nyní to vypadá, že slavný román, který sepsal Liou Cch'-sin, dostane další adaptaci, tentokrát filmovou.

Tu má natočit Zhang Yimou, slavný čínský filmař, který byl hned třikrát nominován na Oscara. Mezi jeho nejznámější filmy patří určitě fantastický Hrdina (2002) a Klan létajících dýk (2004), za zmínku také stojí tituly jako Zavěste červené lucerny (1991), Květy války (2011) a Velká čínská zeď (2016).

Na výrobu filmu bude dohlížet čínská společnost Enlight Media. Celý projekt se momentálně nachází v preprodukci, datum premiéry zatím neznáme. 

O obsazení zatím žádné informace také nemáme, stejně tak je otázkou, kdo chystaný film vlastně napíše.

Jednu čínskou adaptaci slavného románu už každopádně na světě máme, navíc ani není příliš stará. Krátce po začátku loňského roku premiérovalo seriálové zpracování na službě Tencent Video, letos se také dostalo na americkou platformu Peacock. Chválena byla především věrnost původní předloze.

Režisér Zhang Fanfan také před lety pracoval na filmové adaptaci, která měla původně vyjít v roce 2017. Snímek byl následně odložen na neurčito kvůli trablům uvnitř společnosti Youzu Pictures a údajně i kvůli špatnému prvnímu sestřihu filmu. Tak uvidíme, zda se zadaří Yimouově verzi.