Legendární Blade Runner se k nám v budoucnu vrátí s dalším titulem, tentokrát však v podobě hraného seriálu, který by se momentálně měl natáčet v Praze. Od minulého měsíce víme, že v seriálu by se v jedné z hlavních rolí měla objevit Michelle Yeoh (Všechno, všude, najednou).

A nyní server Deadline hlásí další hereckou posilu. K seriálu, který ponese název Blade Runner 2099, se připojuje pětadvacetiletá Američanka Hunter Schafer. Tu proslavil především seriál Euforie (2019), kde si zahrála jednu z hlavních postav. Přední roli ztvárnila i v letošním hororu Cuckoo, přičemž letos na podzim by se měla také objevit v titulu Milé laskavosti, novém filmu Yorgose Lanthimose. Zatím ale není známo, koho přesně bude v chystaném seriálu hrát. 

U Michelle Yeoh už od minulého měsíce víme, že by si podle všeho měla zahrát replikantku jménem Olwen, která je již na sklonku svého života. Seriál se bude odehrávat ve stejném univerzu, v němž se nacházejí i předešlé dva filmové tituly Blade Runner (1982) od Ridleyho Scotta a Blade Runner 2049 (2017) od Denise Villeneuvea.

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Silka Luisa, tvůrkyně seriálu Dívka, která se třpytila (2022) s Elisabeth Moss v hlavní roli. Spolu s ní na scénáři pracoval i Tom Spezialy, který je zas jedním z tvůrců seriálu Ash vs Evil Dead (2015).

Jedním z režisérů se stane Jonathan van Tulleken, který natáčel pro seriály jako Misfits: Zmetci (2009), Top Boy (2011) a Šógun.

Desetidílný seriál nabídne služba Prime Video, datum premiéry zatím neznáme.