Nedávno nám konečně padla první klapka k dalšímu seriálovému spin-offu Hry o trůny (2011), který ponese název A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (Rytíř Sedmi království: Potulný rytíř). Jednat se bude o adaptaci knižní série Příběhy Dunka a Egga, kterou si taktéž vzal pod palec G. R. R. Martin. V rámci startu natáčení už na světě máme i první fotku, kterou si můžete prohlédnout níže.

Nachází se na ní irský herec Peter Claffey (Zlé sestry), který si zahraje Duncana Vysokého, potulného rytíře, který se s panošem Aegonem „Eggem“ (Dexter Sol Ansell) vydá na velkolepou a dobrodružnou cestu. Samotný příběh by se měl odehrávat přibližně jedno století před událostmi Hry o trůny, kdy rod Targaryenů stále sedí na Železném trůnu a vzpomínky na posledního draka ještě nevymizely z živé paměti. 

Během své cesty se oba hrdinové střetnou s několika členy zmíněného rodu draka, včetně prince Aeriona (Finn Bennett), prince Baelora (Bertie Carvel) a prince Maekara (Sam Spruell). Chybět nebude ani Lyonel Baratheon (Daniel Ings), tehdejší hlava slavného rodu, jenž sídlil na Bouřlivém konci, stejně tak ani dornská loutkářka Tanselle (Tanzyn Crawford).

O režii prvních tří epizod by se měla postarat Sarah Adina Smith (Lekce chemie), o zbylé tři epizody se pak postará Owen Harris (Černé zrcadlo). 

Showrunnerem seriálu se stal Ira Parker, který psal i pro Rod Draka (2022), jemuž momentálně běží druhá řada.

Datum premiéry zatím stále na světě nemáme, ale tipli bychom si, že se spin-offu dočkáme někdy v druhé polovině příštího roku.