Před pár lety debutoval filmař Parker Finn se svým chváleným celovečerákem Úsměv, ze kterého se stal nejúspěšnější horor roku 2022. Pokračování už je na cestě, ovšem server The Hollywood Reporter nyní hlásí, že Finn si už brousí zuby na další hororový projekt. Tím by se měl stát remake klasiky Posedlost, kterou v roce 1981 natočil polský režisér Andrzej Żuławski.

Tento kultovní psychologický horor, ve kterém se v hlavních rolích představili Isabelle Adjani a Sam Neill, se zaměřil na Annu a Marka, manželský pár na prahu rozvodu. Když se Anna rozhodne svého manžela opustit, Mark se pokusí zjistit, co přesně za tím stojí. Nejprve se domnívá, že Anna si našla jiného muže, nicméně její podivné a znepokojivé chování naznačuje, že pravda bude mnohem strašlivější. Co se chystaného remaku týče, Finn by se měl postarat jak o scénář, tak i o režii.

Zajímavé také je, že k remaku se připojuje i Robert Pattinson (The Batman), ovšem zatím pouze jako producent skrze svou společnost Icki Eneo Arlo. Ale kdo ví, je možné, že si nakonec ve filmu i zahraje, to ukáže čas.

O snímek se momentálně přetahuje hned několik velkých firem, jmenovitě A24, Netflix, Warner Bros., Paramount a Sony. Paramount už s Finnem spolupracoval na obou dvou dílech výše zmíněného hororu Úsměv, nutně to ale neznamená, že má díky tomu větší šance. 

Celý projekt je každopádně stále ve velice brzkých fázích příprav. Dále by k němu měl být upsán i producent Roy Lee za společnost Vertigo Entertainment, který pomohl vdechnout život vynikajícímu hororu Barbar (2022) od Zacha Creggera. Kdy přesně se ale filmu dočkáme, zatím není známo.