Herci Matt Damon a Ben Affleck tvoří osvědčené hvězdné tvůrčí duo, které například stojí za scénářem k filmům jako Dobrý Will Hunting (1997) nebo Poslední souboj (2021). Samozřejmě spolu i hrají, jejich posledním společným snímkem bylo povedené drama Air: Zrození legendy (2023), které Affleck sám zrežíroval.

A nyní server Deadline hlásí, že oba dva pánové si zahrají v chystaném krimi thrilleru jménem RIP, v němž ztvární hlavní role. O scénář a režii by se měl postarat Joe Carnahan, tvůrce známých snímků jako Sejmi eso (2006), A-Team: Poslední mise (2010) nebo Mezi vlky (2011). Námět vymyslel spolu s Michaelem McGralem (Kriminálka Miami), který je zároveň koproducentem filmu. 

Zatím však není vůbec známo, o čem přesně snímek vlastně bude. Momentálně se mezi velkými studii a platformami pátrá po vhodném distributorovi, který chystaný film uvede. K projektu je už každopádně upsaná společnost Artists Equity, kterou Damon a Affleck založili v roce 2022, první klapka by měla padnout během letošního podzimu.

Připomeneme ještě, že oba dva herci a tvůrci mají chystat pro Netflix také thriller jménem Animals. Jelikož ale Affleck musí ještě dotočit pokračování povedeného akčního thrilleru Zúčtování (The Accountant), práce na Animals se na nějakou dobu pozastavily. 

Deadline uvádí, že film by měl najít distributora cobydup, snad se tedy hned poté dozvíme, na co přesně se vlastně můžeme těšit. Kromě zmíněných herců zatím nikdo jiný na palubě filmu není.