Už dlouho víme, že studio Sony pro nás připravuje další filmovou kapitolu z franšízy Tajemství loňského léta, ve které se nám představí nová partička protagonistů. Stejně tak už nějaký čas víme, že kolem filmu dlouho kroužili herci Jennifer Love Hewitt a Freddie Prinze Jr., kteří ztvárnili přední role v prvních dvou dílech z let 1997 a 1998.

A server Deadline nyní hlásí, že v případě Freddieho Prinze je to už konečně potvrzené. Herec se oficiálně upsal k novému filmu, v němž by si měl zopakovat roli Raye Bronsona. Nakolik velká však jeho role v chystaném snímku bude, zatím není známo.

Deadline také hlásí, že Jennifer Love Hewitt o návratu do franšízy momentálně pořád ještě jedná, tudíž v následujících týdnech by se mohla k obsazení připojit i ona. Anebo také ne, to holt ukáže čas. 

Jednu z hlavních hrdinek si každopádně zahraje Madelyn Cline (Outer Banks), stejně důležitou úlohu měla mít i Camila Mendes (Zranitelná srdce), ale ta kvůli hranému rebootu Vládců vesmíru musela projekt opustit.

K herečce se každopádně ještě připojí Sarah Pidgeon (Trosečnice), Tyriq Withers (Maturitní ročník), Jonah Hauer-King (remake Malé mořské víly) a Chase Sui Wonders (Hádej, kdo je vrah). O samotném ději zatím žádné informace pořád ještě nemáme. 

O režii se postará Jennifer Kaytin Robinson, která napsala a natočila komedie jako Někdo skvělý (2019) a Pomsta na druhou (2022). Taktéž se podílela na scénáři k marvelovce Thor: Láska jako hrom (2022). Za zmínku stojí i seriál Sweet/Viscious z roku 2016, kterému dělala showrunnerku.

Spolu s ní pracovali na scénáři ještě Sam Lansky a Leah McKendrick (Chorobná touha).

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 7. 2025.