Dungeons & Dragons, hra, která již ze své podstaty má dávat hráčům možnost užívat si všech svých fantazií, neboť je to právě tento fantasy aspekt, který tvoří hru jako takovou. I po tolika letech existence ale dnešní aktuální pravidla, konkrétně tedy 5. edice, narážejí na akutní nedostatek mazlíčků, miláčků, tvorečků, přítelíčků… A vůbec všeho, co by hráčské postavy mohly chtít chovat, trénovat nebo prostě jenom vlastnit ať už pro ten nebo onen účel. Netřeba ale propadat panice! Přesně tohle vám pomůže vyřešit projekt z Kickstarteru nesoucí název Zargothův tlustopis přítelíčků (z ang. Zargoth’s Tome of familiars, pozn. redakce)

Toto enormní rozšíření existujících Manuálů příšer, Průvodců monstry a vůbec všeho, s sebou přinese kromě nové havěti na chování i její kompletní statistiky včetně schopností, příběhů, popisů a biologie, i několik nových dovedností pro hráče, které vám zajistí, že váš mazlíček bude vaší postavě sedět lépe, než facka od holky, které jste omylem řekli “kočko” hned ze začátku prvního rande.

Přečtěte si také: Dungeons & Dragons vzniká také u tvůrců Disney Dreamlight Valley

Zaměřením tohoto rozšíření totiž nejsou jen další možnosti pro kouzlo Najdi přítelíčka (z ang. Find Familiar, pozn. redakce), ale také velké množství mazlíčků pro všechna povolání, od normálních zvířat, přes nemrtvé a démony až po robotické napodobeniny a parazitické pomocníčky. Stačí si jen vybrat.

Kickstarter jako takový je venku už téměř měsíc, během kterého tvůrci vybrali přes $13,000 z původně plánovaných $5,000, čímž se dosáhlo na některé z ohlášených bonusových cílů, jako například alternativní nákresy některých nových monster.

Přispět můžete, kolik chcete, ale už za $20 dostanete plnohodnotné oficiální PDF, které můžeme očekávat v květnu/máji roku 2021. Pokud se ale rozhodnete přispět více, čeká vás mnoho dalších odměn, jako například sada kovových kostek, předběžný přístup k playtestu nebo jedinečná příležitost podílet se společně s tvůrčím týmem na mazlíčkovi vašich snů!