Příští pátek bude významný hned z několika důvodů. V první řadě bude pátek třináctého, v druhé řadě začne první kolo prezidentských voleb a ve třetí řadě (samozřejmě v té nejdůležitější ze všech) bude pokračovat soudní proces s Ezrou Millerem alias Zhoubou z Havaje, Houbou z Havaje atd. Sluší se tím pádem říci: Vítáme zde první ezrovinku roku 2023!

Jak už dlouho víme, Miller na podzim minulého roku zamířil před soud ve Vermontu, protože byl obviněn z vloupání do cizího domu, z něhož údajně ukradl několik lahví alkoholu. Obvinění je tak dvojité – vloupání do okupovaného domu a drobná krádež. A pokud bude skutečně usvědčen, hrozí mu až 26 let za mřížemi a pokuta ve výši 2000 dolarů. I přesto se ale jeho sólovky o Flashovi v létě dočkáme. Nedávno navíc vyšla ven poměrně překvapivá zpráva. Ezra si možná kostým bleskurychlého hrdiny ponechá i po premiéře filmu. 

Server Variety podle zdrojů od insiderů ve studiu Warner Bros. Discovery odhalil, že někteří představitelé společnosti jsou ochotní Millera zahrnout do nově budovaného univerza DCU, které dostali na starost James Gunn a Peter Safran, noví šéfové DC Films. Zatím však není známo, jak se k tomu oba dva staví.

Gunn každopádně nedávno uvedl, že nemá v plánu přeobsadit všechny filmové DC postavy. I přestože třeba Henry Cavill s rolí Supermana končí, pro Wonder Woman v podání Gal Gadot by se údajně v budoucnosti DCU ještě našlo nějaké to místo. A to i navzdory tomu, že plán na Wonder Woman 3 šel ke dnu. Bude to platit i pro Millerova Flashe?

Inu, je pravda, že problematický herec od té doby, co se na konci léta minulého roku veřejně omluvil za své bizarní lumpárny, začal sekat dobrotu. Přistoupil tak na všechny požadavky společnosti, což zároveň zajistilo nejenom jeho částečnou účast na propagaci filmu, ale i ujištění, že film nepotká stejný osud jako zrušenou Batgirl. Miller navíc podstoupil požadovanou léčbu a dokonce se na nějakou dobu vrátil na plac kvůli několika přetáčkám. 

Někteří insideři ale byli v minulosti skálopevně přesvědčení, že Miller bude po premiéře Flashe stoprocentně z role vyhozen. Vzhledem k jeho malérům a přestavbě celého DC univerza, o kterou se Gunn se Safranem starají, by to i dávalo smysl. Je zde ale nějaká naděje, že Miller si kostým Flashe ponechá i po premiéře? Zdá se, že opravdu ano.

Definitivní odpověď se ale dozvíme patrně až po premiéře samotného filmu, jehož testovací projekce údajně dopadly na výbornou. Taktéž je otázkou, jak vlastně dopadne celý soudní proces. Na to si holt budeme muset počkat.

Flash by měl v kinech premiérovat 15. 6. 2023.