Skladatel Andrew Llyod Webber patří mezi nejslavnější filmové hudební mágy všech dob. Mezi jeho nejznámější díla patří zcela bezpochyby muzikál Jesus Christ Superstar, který byl několikrát převedený do divadelních a filmových verzí. Je ale taktéž autorem hudby k muzikálu Cats z roku 1994, a právě ten se před pár lety dočkal stejnojmenné filmové verze od režiséra Toma Hoopera. Hooper je člověk zodpovědný za filmy jako Prokletý klub, Králova řeč a Dánská dívka, tudíž onen zadaptovaný muzikál musel mít určitě zajištěnou dobrou kvalitu, ne? Ani náhodou. Z Cats se stal nejen režisérův nejméně povedený film, ale také vůbec nejhorší film roku, který získal ne jednu, ale hned šest Zlatých malin. I reakce od diváků byly naprosto katastrofální, přičemž spousta herců cítilo stud, že se celého projektu vůbec zúčastnili. Nejvíce byl pohoršen ale sám Webber, kterého ono zhnusení donutilo k jedné věci – sehnal si psa. 

Psi jsou už odjakživa považováni za úhlavní nepřátele koček. A přesně to byl asi i důvod, proč se Webber rozhodl jednoho pořídit, aby se ze „znesvěcení“ jeho slavného muzikálu lépe vzpamatoval. V rozhovoru pro Variety uvedl, že film ho psychicky natolik traumatizoval, že si onoho psa musí držet po boku v jednom kuse. Je to prý jediná dobrá věc, která z toho filmu vzešla. Webber za celou polízanici viní především režiséra Hoopera. Ten totiž na palubu nepozval nikoho z lidí, kteří pracovali na původní verzi z roku 1994. ,,Je to celé naprosto směšné,“ vyjádřil se tehdy Webber. 

Jediným úspěchem, kterým se film ještě může chlubit, je jeho nominace na Zlatý glób za nejlepší původní píseň. Jinak se ale dočkal až devíti nominací na Zlaté maliny, přičemž šest z nich nakonec proměnil. Už i dnes je film považován za jeden z nejhorších muzikálů všech dob, na který by všichni (včetně tvůrců) nejraději co nejdřív zapomněli.