Spisovatele Waltera Tevise bude jistě mnoho z vás mít v paměti především díky knize Barva peněz, která se nepřekvapivě dočkala proslulé filmové adaptace, v níž zazářil mladičký Tom Cruise. Toho v roli mentora doprovázel výborný Paul Newman, který se o mnoho let dříve objevil také v prequelu nazvaném The Hustler, taktéž natočeném podle stejnojmenné knižní předlohy.

Již brzy se dočkáme seriálové adaptace dalšího Tevisova díla, které nese příznačný název The Queen's Gambit. Tento náročný úkol si pro sebe opět uzmul Netflix, který nejrůznější knižní a komiksové adaptace produkuje doslova raketovým tempem.

Přečtěte si také: Proč hrát hry skrze streamovací platformu? Nejlepší hry, které si zahrajete díky Netflixu

V nadcházející minisérii se seznámíme s mladou Beth Harmon, která v sobě během pobytu v sirotčinci nečekaně objeví talent šachového mistra. Proto se rozhodne, že přišel čas, aby právě ona ovládla pole této náročné a prozatím ryze mužské soutěžní disciplíny.

Snaha být nejlepší ale není zadarmo. Beth se totiž potýká nejen se závislostí na šachu, ale bojuje i se sedativy. Postupem času se tak propadá do své samoty, která ohrožuje nejen ji, ale také její okolí. Narušená psychika samozřejmě představuje nečekanou hrozbu jejímu vysněnému titulu šampiona.

Toto psychologické drama si vzal na starosti scénárista Scott Frank (mimo jiné stojí i za vynikající komiksovkou Logan), v hlavní roli se představí hypnotizující Anya Taylor-Joy. The Queen's Gambit bychom se měli dočkat už 23.října/októbra.