Seriál, který světu dal nejen slavné memes jako je ,,Ha, gay!", případně pozdní příchod na party, ale také spoustu velkých jmen. Tvůrce Dan Harmon následně vytvořil Ricka a Mortyho, bratři Russo nám dali jedny z nejlepších superhrdinských filmů, plus Donald Glover je najednou velice úspěšný herec a hudebník, kterého asi spíše znáte pod přezdívkou Childish Gambino.

Community (Zpátky do školy) byl svým konceptem velmi jednoduchý a poměrně i typický sitcom. Vzala se parta poměrně odlišných lidí, posadila se do jedné místnosti a lidé jen sledovali, kterak se jejich osudy propojují v prostorech komunitní školy. Pro kontext, komunitní školy jsou ve Spojených státech jedny z nejméně kvalitních vysokých škol. Již od začátku se ovšem vtipkovalo, že seriál bude mít šest sérií a film.

Ke konci sice došlo k menšímu natahování a hlavní parta se z části obměnila, přesto ale šlo o pořád nadprůměrný seriál, ve kterém jsme mohli vidět parodie na všechny filmové a televizní žánry, popkulturu a i na současný svět.

Fanoušci ovšem sedm let od konce seriálu přestali doufat, že by se vůbec mohli filmu dočkat, jenže nedávný rozhovor s Harmonem nasvědčil, že se snaží domluvit se studiem, přičemž k tomu tento týden doopravdy došlo. Peacock si objednal film od Sony Pictures TV na příští rok, datum není specifikováno, film vyjde exkluzivně na streamovací platformě Peacock. Je šance, že u nás by mohla vyjít na konkurenční streamovací platformě.

Spolu s tvůrcem se vrací i většina hlavní party ze seriálu, konkrétně Joel McHale (Jeff), Danny Pudi (Abed) , Alison Brie (Amy), Gillian Jacobs (Britta), Jim Rash (děkan) a Ken Jeong (Ben). Bohužel není jisté, jestli se vrátí i zbytek skupiny. Je šance, že budou mít alespoň malé cameo. Yvette Nicole Brown (Shirley) a Donald Glover (Troy) se však nevyjádřili v žádném rozhovoru, ani na sociálních sítích. Někteří fanoušci se domnívají, že teprve domlouvají své smlouvy, případně zda nenatáčí v té době jiné projekty. Byla by ovšem škoda, kdyby se ve snímku neobjevili.

Pokud vás seriál zajímá, tak ho najdete kompletně na Netflixu. Osobně ho můžu velice doporučit, protože kde jinde uvidíte paintball ve stylu divokého západu, historický dokument o válce mezi polštáři a dekami, případně zombie apokalypsu do zvuků skupiny ABBA?!

Upoutávka na první sérii