Možná smutné, ale rozhodně ne překvapivé. Nadvláda kin nejnovější marvelovky Ant-Man a Wasp: Quantumania, která cenu za nejúspěšnější MCU film rozhodně nevyhraje, je oficiálně u konce. Po pouhém třetím víkendu domácího box officu bylo pokračování dobrodružství mravenčího superhrdiny sraženo na druhé místo boxerským filmem Creed 3, který premiéroval minulý týden.

Třetí díl spin-offu Rockyho tak během svého zahajovacího víkendu vydělal pro domácí box office přes 58 milionů dolarů, třetí Ant-Man už jenom nic moc 12 milionů, čímž návštěvnost klesla o 60%. Celosvětově má Creed 3 na kontě zatím přes 100 milionů, což je rozhodně setsakramentsky dobrý start, vlastně i jeden z nejlepších z boxerských filmů celkově.

Třetí Ant-Man zas celosvětově vydělal 419 milionů, přičemž nyní vážně hrozí, že snímku se s tržbami nepodaří překonat ani první díl z roku 2015, který má na kontě o 100 milionů více. Když k tomu přidáme ještě poněkud rozporuplné reakce, tak lze s jistotou říct, start páté fáze MCU se Marvelu úplně nevydařil. 

Na třetí místo se propadla černá komedie Medvěd na koksu, která po víkendu vydělala dalších 11 milionů. Celosvětově tak má tato bláznivá novinka od Elizabeth Banks na kontě 52 milionů, což není vůbec špatný výkon. Ze třetího místa se na místo páté propadlo křesťanské drama Jesus Revolution, které vydělalo 8,6 milionů.

Stále je také ještě relativní zájem o druhý díl Avatara. I přestože jeho vládnoucí dny už jsou nějaký ten pátek pryč, dlouho očekávané pokračování dokázalo po víkendu vydělat více než 3 miliony dolarů, čímž si v žebříčku zajistilo šesté místo. Ovšem vzhledem k jeho masivním celosvětovým tržbám, které činí parádní 2,28 miliardy dolarů, se už v podstatě jedná jen o drobné. 

A na co do kina tento týden? Inu, pokud jste ještě stále fanoušky legendární série Vřískot, tak volba je pro vás samozřejmě jasná. Vřískot 6 se do našich kin dovalí už za několik dní, ovšem tentokrát bude maskovaný vrahoun zabíjet v zalidněném New Yorku. Očekávat bychom taktéž měli návrat starých známých tváří z předešlého dílu, kterým se podařilo vražedné řádění jiného Ghostface přežít.

Snímek k nám dorazí ve čtvrtek, tedy 9. 3. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.