Máte pocit, že filmů zobrazující zombie apokalypsu není nikdy dost, nebo se podle vás jedná o otřepané klišé, které už nemůže nabídnout nic originálního? Jak byste se zachovali, kdyby se oživlé mrtvoly začaly potácet vaším městem? Vzali byste útokem supermarket, postavili barikádu, nebo odjeli na opuštěný ostrov? Na většinu těchto otázek odpoví horor Live or Let Die z dílny německého studia Maniac 221 Pictures, které nedávno vypustilo oficiální trailer.

Příběh snímku se na rozdíl od řady jiných zástupců zombie žánru příliš nezaobírá vypuknutím smrtící nákazy. Místo toho diváka rovnou vrhá do časoprostoru, kde lidská rasa téměř vyhynula. Civilizovaný svět zanikl a uspěchané davy vyřizující pracovní telefonáty za chodu nahradilo plíživé tempo hnijících mrtvol, které loví vše živé. Hrstka přeživších mezi nimi bezcílně hledá naději v lepší zítřky.

Přečtěte si také: Satanistický horor Anything for Jackson již brzy odkryje zákoutí černé magie a exorcismu

Nick, který splňuje všechny aspekty vlka samotáře, najde deník obsahující mapu, jež skrývá klíč k nalezení potenciálního útočiště v bezpečí svatyně. Po bouřlivém setkání se na jeho pouť přidává bezohledný John, se kterým společně kráčí po zpustošené zemi nasáklé krví. Každý den jim přináší nové výzvy, jež se zpravidla záhy mění v boj o holý život. Dvoučlenná výprava brzy zjistí, že mrtví ve skutečnosti nejsou tou největší hrozbou, která je na jejich ponuré cestě může potkat.

Snímek Live or Let Die se začátkem roku poprvé objevil na filmovém plátně hororového festivalu ve Velké Británii, kde svou survival atmosférou poměrně zabodoval. V hlavních rolích se představili Jan Bohlenschmidt a Manuel Urbaneck. Otázkou zůstává, zda a kdy zástup cvakajících zubů a pach rozkládajícího se masa zaboduje například u tuzemských diváků. Oficiální datum premiéry totiž zůstává i po globálním zveřejnění traileru neznámé.