Možná jste občas tápali nad tím, kolik času ze života byste získali navíc, kdybyste se nikdy nepotřebovali vyspat. Přesně o tom by měl být nadcházející sci-fi snímek Morning, který zrežíruje Justin Kurzel, tvůrce filmové adaptace videohry Assassin´s Creed. Příběh bude zasazený do blízké budoucnosti, ve které bude mít lidstvo k dispozici jistou pilulku, jež zabraňuje potřebě spánku. Lidé tak mohou bez problémů probdít každý den celých 24 hodin. Vše navíc usnadňuje umělé slunce, které zajišťuje, že svět se nikdy neponoří do tmy noci. Jakmile ale začnou dospívat mladší generace, které lahodu spánku a snů neznají, začnou se proti celému systému bouřit. Celý scénář zpracoval Sam Steiner. Titulní foto je ze snímku Matrix Revolutions od studia Warner Bros..

Děj by se tak měl zaměřit na ženu jménem Cathy, která svět beze spánku vítá s otevřenou náručí. Ztvární ji oscarová herečka Laura Dern. Připojí se k ní i Benedict Cumberbatch, který zas ztvární jejího manžela Franka. Cathy a Frank spolu mají syna jménem Danny (Noah Jupe), který bude patřit do výše zmíněné generace, jež se začne bouřit proti režimu bezesného a věčně slunečného dne. K celému projektu se vyjádřil i producent Adam Ackland, který prohlásil následující:

,,Morning je zábavný, reflexivní a vyzývavý příběh o realitě, která není tak vzdálená naší vlastní, kde zaujatost produktivitou zničila naši schopnost se spojit, truchlit a milovat. Nemůžeme se dočkat, až tento neuvěřitelně talentovaný herecký a kreativní tým v čele s Justinem, Laurou a Noahem přivede Samův skvěle originální scénář k životu.“

I přestože Kurzelův Assassin´s Creed příliš nezaujal, jeho poslední snímek Nitram z minulého roku se dočkal hned několika ocenění. Kurzel byl za něj dokonce nominován na Zlatou palmu na festivale v Cannes. Tak uvidíme, zda se mu zadaří s připravovanou sci-finou. Oficiální datum premiéry zatím stanovené není, protože film se má teprve začít natáčet.