Stát se slavnou osobností je přáním mnohých z nás. Ona představa, že se kolem vašeho jména vytvořila fanouškovská základna, která vás vychvaluje do nebes, je jistě poměrně příjemná. Ale samozřejmě je zde vždy šance, že se ona závislost na vaší osobě může přelít do určitého fanatismu, který už takovým ternem nebude. Něco podobného zažil třeba spisovatel Paul Sheldon, hlavní hrdina známého románu Misery od Stevena Kinga. Toho ve svém domě vězní jeho obrovská fanynka, která ho nutí psát další knihy, které by odpovídaly jejím představám. A rozhodně se nezdráhá svému oblíbenému spisovateli ublížit. Kniha byla v roce 1990 zadaptována do filmové podoby, která zaznamenala úspěch jak komerční, tak i kritický. 

Od té doby se však nikdo nerozhodl celý příběh převést do modernější podoby. To se však v budoucnu může konečně změnit. Herec Jamie Foxx, jenž například ztvárnil hlavní roli v tarantinovce Django Unchained, vyjevil, že napsal vlastní scénář na remake Misery, který je založený na jeho osobní zkušenosti s jistými fanoušky. Herec kolem celé události příliš detailů neposkytl, ale údajně to mělo co dělat s určitým fanouškovským párem, který vyhrál jakousi soutěž, díky které se mohl s hercem setkat. Původně to mělo být setkání na pouhých 30 minut, ale nakonec se to přelilo na dvě hodiny, přičemž herec prohlásil, že postupem času se věci stávaly konstantě… ,,divnějšími“. Víc informací pro Men´s Health neposkytl, ale údajně ho ono setkání inspirovalo k tomu, aby napsal novou verzi slavné Misery. 

Zásadní otázka nyní je, zda skutečně nějaký ten remake slavného psycho hororu opravdu někdy uvidíme. Inu, vzhledem k tomu, že jsme se před pár lety dočkali novodobých verzi Kingových knih To a Řbitov zvířátek, tak to rozhodně vyloučené není. Další otázkou nyní je, zda se jeho tvorby opravdu chopí sám Foxx, nebo svůj scénář raději přenechá někomu jinému. Uvítali byste novodobou verzi Misery?