Ještě letos jsme se od britského režiséra dočkali parádního krimi thrilleru Rozhněvaný muž, ve kterém Jason Statham dokázal, že i po padesátce je stále stejný badass. Fanoušky proto určitě potěší informace, že charismatický herec ztvární jednu z hlavních rolí v dalším Ritchieho filmu, kterého se dočkáme už na začátku příštího roku. Snímek se měl původně jmenovat Five Eyes, ale před nedávnem byl na oficiálním twitterovém účtu filmu zveřejněn příspěvek, který odhalil skutečný název. Film nakonec ponese název Operation Fortune

Děj se zaměří na člena tajné britské služby MI6 (Jason Statham) a agentku CIA (Aubrey Plaza), ti se společně budou pokoušet zastavit prodej jakýchsi smrtících technologií. Více toho bohužel zatím nevíme, ale údajně by měl mít film podobně temný nádech, kterého jsme se dočkali i ve zmíněném Rozhněvaném muži. Důkazem je i fakt, že na scénáři opět pracují Ivan Atkinson a Marn Davies, kteří Ritchieho poslední film napsali. To je u Ritchieho poměrně novinkou, protože i když se jeho filmy většinou skládají z krimi thrillerů, častokrát jsou nabitý poměrně žoviálním duchem, díky kterému v sobě mají dané filmy i určitou část humoru a nadsázky. Že by nám režisér zvážněl? 

Kromě zmíněných dvou herců se ve filmu ještě dočkáme jmen jako Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone a Hugh Grant. Statham se kromě hlavní role chopí i otěží producenta. Poslední dva Ritchieho filmy byly mimořádným komerčním úspěchem. Rozpočet Gentlemanů byl 22 milionů, přičemž celosvětově vydělal až 115 milionů. Podobným hitem byl i Rozhněvaný muž, který to ze svého rozpočtu 40 milion dolarů vytáhl na tržby kolem 104 milionů. Tak uvidíme, zda bude mít podobný úspěch i režisérův nadcházející nářez. Dočkáme se ho 21. 1. 2022.