Před dvěma měsíci jsme vás informovali o tom, že do České republiky a na Slovensko míří další streamovací gigant. Tím bude tentokrát platforma Disney+, která v minulosti oznámila, že se v letošním roce hodlá rozšířit až do 42 zemí. A nyní konečně také známe přesný den, kdy se streamovací gigant objeví i u nás. Všichni si do svých kalendářů zapište datum 14. 6. 2022. Tehdy si totiž budete konečně moci vychutnat celou řadu filmů a seriálů, které tato zatím ještě poměrně mladá platforma nabízí. Cena měsíčního předplatného činí 199 Kč. Roční předplatné vás zas vyjde na 1990 Kč.

Těšit se tak můžete na exkluzivní originální a zábavný obsah z dílen produkce Disney, Marvel, Star Wars, Pixar a National Geographic. Veškeré příběhy z těchto produkcí si tak budete moci legálně vychutnat v plné parádě. 

Pokud jste tudíž obrovitánští fanoušci Star Wars, tak si konečně můžete vychutnat všechny díly seriálů The Book of Boba Fett a Mandalorian od producenta a scénáristy Jona Favreaua. Dostupné budou samozřejmě i všechny Star Wars snímky. Na Disney+ se ale také objeví nadcházející marvelovský seriál jménem Moon KnightOscarem Isaacem v hlavní roli. A pokud jste náhodou třeba minuli MCU snímek z minulého roku jménem Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, tak žádný strach, na streamovací platformě ho samozřejmě najdete také.

Dále na vás čekají i nejrůznější animáky z dílen Pixaru a Disney. Za zmínku tak například stojí snímek Luca, který byl i nominovaný na Oscara. A když už o těch Oscarech mluvíme, tak je nutno dodat, že na Disney+ najdete i letošního výherce v kategorii Nejlepší animovaný film. Tím je povedená podívaná jménem Encanto, která vypráví příběh o výjimečné a kouzelné rodině Madrigalových. Pokud jste také fanoušci Simpsonů, tak vás určitě potěší fakt, že na Disney+ je také všechny najdete.

Pokud jste navíc fanoušci videoher a specifického humoru herce Ryana Reynoldse, tak vám určitě udělá radost i třeba přítomnost snímku Free Guy, jehož druhý díl dostal přednedávnem zelenou. A pokud se občas také chcete podívat na nějaký ten dokument, platforma vám například nabídne seriál od National Geographic s názvem Svět očima Jeffa Goldbluma, kterého si mnozí diváci budou určitě pamatovat například z Jurského parku a Dne nezávislosti. 

Streamovat bude možné hned na čtyřech zařízeních najednou, přičemž neomezené stahování bude možné až na deseti zařízeních. Čeká vás samozřejmě vysoká kvalita obrazu, plus u některých vybraných titulů i podpora IMAX Enhanced. Můžete si založit až sedm různých profilů, přičemž speciální z nich mohou dostat i děti, kterým bude k dispozici adekvátní výběr z různých filmů a seriálů. Služba poprvé odstartovala v listopadu roku 2019, od jejího vzniku si ji momentálně předplácí něco kolem sto osmnácti milionů uživatelů. Streamovací služba je součástí segmentu Disney Media & Entertainment Distribution. Nabízí tak stále rostoucí sbírku exkluzivních pořadů, včetně celovečerních filmů, dokumentů, hraných a animovaných seriálů či krátkých filmů.

Kromě České republiky Slovenska se služba dostane i do zemí jako Albánie, Alžírsko, Andorra, Bahrajn, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Egypt, Estonsko, Řecko, Maďarsko, Irák, Izrael, Jordán, Kosovo, Kuvajt, Lotyšsko, Libanon, Libye, Lichtenštejnsko, Litva, Malta, Černá Hora, Maroko, Makedonie, Oman, teritorium Palestiny, Polsko, Katar, Rumunsko, San Marino, Saudská Arábie, Srbsko, Slovinsko, Jihoafrická republika, Tunisko, Turecko, Spojené arabské emiráty, Vatikán a Jemen.

Těšíte se? A hodláte si Disney+ předplatit?