Fanoušci Star Treku asi ví, že knižních příběhů, které doprovází, popřípadě doplňují seriály, je jak máku. Osudy skoro každé seriálové posádky mají své knižní série. A jinak tomu není ani u Star Trek: Voyager, který běžel v letech 1995 - 2001 a měl celkem 7 sérií. My zde však nejsme kvůli seriálu, ale kvůli knize. Jak již bylo řečeno, Star Trek Voyager má svou knižní sérii, jejíž část napsala americká autorka Kirsten Beyer (Kruh se uzavírá, Teorie strun 2 - Fůze).

Tato autorka pracovala i na novém 8. díle s českým podtitulem Nehodni. O něm zveřejnilo nedávno nové informace nakladatelství Laser-books na svém facebookovém profilu. Navíc jsme od nich dostali ukázku obálky, která není úplně skvělá, ale rozhodně patří k jedné z těch lepších. Tou hlavní informací nejspíš bylo krátké shrnutí, co nás ve Star Trek: Voyager - Nehodni vlastně čeká.

Největší hrozba lidstva, Borgové, jsou pryč, byli absorbováni do Caeliarského celku. Ale je tomu skutečně tak? Může být tato obrovská hrozba, která lidstvo ohrožovala celé dekády, skutečně pryč? Nemohl snad zůstat po Caeliarech stín? Federace to chce za každou cenu vědět a její Hvězdná flotila dostane za úkol to zjistit. Celou flotilu vede vesmírná loď Voyager, společně letí do kvadrantu Delta, do domova Borgů, do části vesmíru, která po generace žila ve strachu z náhlého vyhlazení. Nová kapitánka Voyageru, Afsarah Edenová, má za úkol najít důležité odpovědi, možné spojence a hlavně vyřešit napětí v tomto kvadrantu.

Přečtěte si také: Posádka lodi Titan objeví civilizaci umělých inteligencí v románu Star Trek Titan: Syntéza

Dokonalost, kterou všichni Borgové oplývali, byla však upřená Sedmé z devíti. Ta je zanechána za ostatními, žije v podivné exitenci - ani Borg, ani člověk - a pomalu přichází o rozum. "Šepot Společenstva, tichý cvrkot, který znala odjakživa, nahradil vnitřní hlas, jenž trvá na tom, že ona je Annika Hansenová, jedinec." Bývalý kapitán lodi Voyager, Chakotay, jí poskytne pomoc s cestou za loďmi, které velení Flotily poslalo do kvadrantu Delta. To je nejpravděpodobnějším místem výskytu Caeliarů. "Mezi hvězdami, vzdálenými přátelskému prostoru Federace, je neznámé a neočekávané všední rutinou."

Datum vydání osmé knihy Star Trek: Voyager s podtitulem Nehodni je naplánováno na 24. srpna/augusta tohoto roku. To však není jedinou knihou z této série, které se letos dočkáme. Na úplném konci roku bychom měli očekávat i devátý díl s podtitulem Děti bouře. O tom vás však budeme informovat, až přijde ten pravý čas.