Studio Universal nám přednedávnem nadělilo oficiální trailer na filmovou adaptaci knihy Stephena Kinga, která nese název Firestarter (Žhářka). A kdyby ho viděl třeba takový Thomas Angelo z Mafie, určitě by na konci znovu utrousil svou ikonickou hlášku: ,,Tak tahle holka musí být pěkně nažhavená.“.

Příběh se zaměří na malou a podivnou dívku jménem Charlie (Ryan Kiera Armstrong), kterou už více než deset let její rodiče Andy (Zac Efron) a Vicky (Sydney Lemmon) ukrývají. A mají pro to také velice dobrý důvod. Její dcera má totiž unikátní dar ovládat oheň. A pokud by svou schopnost využila v té největší míře, mohla by se z ní klidně stát náhrada za atomovou bombu. Není proto divu, že její rodiče se snaží onen „dar“ držet v co největší tajnosti. Nic však netrvá věčně. 

Andy však Charlie učí své ničivé schopnosti, které jsou vyvolávány především bolestí a hněvem, krotit. Jak ale Charlie stárne, má čím dál tím větší problém své schopnosti ovládat. Jednoho dne tak dojde k určité nehodě, která upoutá pozornost mocného nepřítele. O schopnosti Charlie se dozví tajná federální agentura, která se přirozeně pokusí získat Charlie pro sebe, aby na ní mohla provádět nejrůznější testy a experimenty. Zlotřilá organizace tak za mladou dívkou vyšle jednoho ze svých nejlepších lidí (Michael Greyeyes), aby ji našel a přivedl. Charlie se však jen tak odvléct nenechá. A mnoho lidí to brzy pocítí doslova na vlastní kůži. 

Původní kniha od Kinga se už jedné filmové adaptace v roce 1984 dočkala. Natočil ji Mark L. Lester, přičemž hlavní roli v ní ztvárnila Drew Barrymore. O nadcházející verzi se postará Keith Thomas, který v roce 2019 představil svůj horor The Vigil. Scénář si zas vzal na starost Scott Teems, který taktéž napíše scénář k pátému dílu hororové série Insidious. Kromě výše zmíněných ve filmu uvidíme herce jako Sydney Lemmon, Michael Greyeyes, Kurtwood Smith, John Beasley a Gloria Reuben. Oficiální premiéry se dočkáme 13. 5. 2022.