Na konci měsíce nám Netflix nadělí dánskou minisérii jménem Zdravotní sestra, která se nedávno pochlubila plnohodnotným oficiálním trailerem. Na ten se můžete podívat výše.

Těšit se tak můžeme na dramatické převyprávění skutečné události, ke které došlo v roce 2015 v nemocnici Falster. Hlavní hrdinkou dánské novinky se tak stává zdravotní sestra Pernille Kurzmann (Fanny Louise Bernth), která začala v nemocnici pracovat teprve přednedávnem. Je to nový začátek jak pro ni, tak i pro její malou dceru, která zas nastoupila do jiné školy. Pernille se tak v nemocnici seznamuje s místní hvězdou Christinou Aistrup Hansen (Josephine Park), která už má s prací zdravotní sestřičky značné zkušenosti. Potvrdí to i jedna událost během noční šichty, při níž se obě sestry pokouší pacienta se srdeční zástavou udržet při životě do té doby, dokud nedorazí profíci z kardiologie. Celkově se zdá, že s Christinou je zkrátka radost pracovat. Mnohem menší radostí je ale být pacientem v té samé nemocnici. 

Pernille totiž zjistí, že někteří pacienti za záhadných okolností zemřeli. A i přestože ji Christina ujišťuje, aby si s tím nelámala hlavu, Pernille to nedá spát a rozhodne se věci vyšetřit na vlastní pěst. Postupně tak odhaluje hrozivou pravdu. Že někdo z nemocničního personálu nechává pacienty záměrně zemřít. A upoutávka dá jasně najevo, že hlavní podezřelou se stane právě Christina.

Jak již bylo řečeno, příběh vychází ze skutečné události, jež vyústila v případ vraždy, jaký v dánské právní historii neměl obdoby. Celý seriál tak bude vycházet z knihy The Nurse: The True Story Behind One of Scandinavia's Most Notorious Criminal Trials od Kristiana Corfixena. 

Tvůrcem seriálu je dánská režisérská hvězda Kasper Barfoed, který v roce 2015 zabodoval se svou sportovní komedií Léto '92. Taktéž se jako režisér podílel na tvorbě krimi seriálů jako Ti, co vraždí (2011), Dicte (2013) a slavný Kaštánek (2021).

Dále se v seriálu objeví herci jako Peter Zandersen, Dick Kaysø, Amalie Lindegård, Selma Kjær Kuscu, Stephanie Nguyen a Sofia Cukic.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 27. 4. 2023.