Představte si, že si jako malé dítě přejete žít v nějaké pohádkové zemi a toto přání se vám vyplní, takže se objevíte v Pohádkově. Jenže vy najednou chcete domů za rodiči, ale jediná cesta do vašeho světa se otevírá kouzelným klíčem, který musíte najít. A tak v té sluníčkové díře skončíte na 27 let, stane se z vás zapšklý třicátník v těle malého dítěte. Nejeden člověk by se silně přiklonil k alkoholismu, agresivitě a vulgární mluvě, která je mimo jiné cenzurovaná, protože jste přeci v pohádkové zemi a tady se nedá mluvit sprostě.

Přečtěte si také: Deadpool v dětském těle, to je komiks Nesnáším Pohádkov

Tohle všechno se přesně stalo Gerdě nebo také Gertrudě, hlavní hrdince ujeté komiksové série s názvem Nesnáším Pohádkov, kterou stvořil americký komiksový scénárista a kreslíř Skottie Young (Rocket, Rocket a Groot). První díl s podtitulem A jestli neumřela, vyšiluje dodnes u nás vydalo nakladatelství CREW v březnu/marci tohoto roku a v naší recenzi dostal titul krásných osm bodů z deseti.

I když se jednalo o uzavřený příběh, každý asi tušil, že příběh Gerdy a jejího mušího společníka Ládi jen tak neskončí. A je to pravda, protože v anglicky mluvících zemích vyšlo celkem 20 sešitů, které byly později rozděleny na čtyři svazky. A ten druhý s anglickým podtitulem Fluff My Life (Kulma drát) míří k nám do Česka. A co v něm vlastně můžeme očekávat?

„Gerda pořád trčí v Pohádkově a snaží se kulma dostat domů, a když se jí do cesty postaví nečekaná překážka – skončí jako korunovaná královna! Podívejte se, jak Gerda vládne světu, který nenávidí, jak se seznámí s novým kamarádem jménem drak Duncan, dostane přes tlamu od krásné princezny a učiní volbu, která může klidně zapříčinit konec Pohádkova.“

Nesnáším Pohádkov 2: Kulma drát vychází dnes 6. října/októbra 2020. Na eshopu nakladatelství CREW můžete komiks nejen zakoupit, ale také si zde prohlédnout několikastránkovou ukázku. Pokud tedy máte rádi ujeté komiksy a označení Alenka v říši divů spojená s Deadpoolem nebo Lobem lahodí vašemu uchu, je tato série jasnou volbou.