Prequel k seriálovému Zaklínači s přízviskem Blood Origin nás zavede o více než tisíce let do minulosti, tedy do dob úplně prvních zaklínačů. Autoři mají poměrně velkou volnost, protože minulost Geraltova světa je zahalená tajemstvím a sám knižní autor Andrzej Sapkowski události před "Geraltem" naznačoval jen velmi fádně. Takže sami jsme zvědaví, s čím autoři v prequelu přijdou. Třeba se dočkáme i Konjunkce sfér aneb příchodu cizích bytostí do světa aneb úpadku elfské civilizace. 

Ohledně příběhu toho moc nevíme, ale zatím alespoň prosakují informace o hercích a postavách, které v seriálu ztvární. Hlavní postavou by měl být nejspíše drsný bojovník Fjall, kterého ztvární mladý irský herec Laurence O'Fuarain. Mezi další známé castingové volby z dřívějška patří dvojice hereček Sophia Brown a Michelle Yeoh.

Nicméně autoři si pro nás připravili pořádný balík nových postav a jejich představitelů, kteří se v připravované šestidílné minisérií objeví a my se teď na všechny popořadě koukneme, protože kromě hereckého obsazení je známo i příběhové podhoubí jednotlivých charakterů.

PRINCESS MERWYN

Třiadvacetiletá skotská herečka Mirren Mack, kterou mohou fanoušci znát především ze seriálů The Nest a Sex Education, se představí v roli princezny Merwyn. Merwyn je popisována jako bystrá a inteligentní žena, která je v patriarchálním světě určena pouze pro naplánovaný sňatek. Nicméně se zdá, že princezna bude dosti vychytralá a se svým osudem se jen tak nesmíří. Postava se objeví ve všech šesti plánovaných epizodách, a tudíž lze očekávat, že její role nebude zanedbatelná.

CHIEF DRUID BALOR

Náčelník druidů Balor bude také postava, která se objeví ve všech prequelových epizodách. Více o Balorovi bohužel není známo, tedy kromě herce jménem Lenny Henry, který druida Balora ztvární. Henry se již představil v populárních seriálech jako je Broadchurch nebo Syndicate. Také si zahraje v Amazonem připravovaném seriálu Lord of the Rings.

EREDIN

Jediná ze známých postav, která nese spojení s prequelem a hlavním světem Zaklínače. Eredin, jak je známo, je hlavním vůdcem Rudých jezdců v armádě Aen Elle (elfové jiné dimenze), a kromě knih se objevil jako hlavní záporák ve hře The Witcher 3: Wild Hunt. Takže se jedná o velmi důležitou a známou postavu. Eredina Bréacca Glase si zahraje Jacob Collins-Levy (Doctor Who). Zajímavé je, že se Eredin objeví i ve druhé sérii Zaklínače s Henry Cavillem. Tam Eredina ztvární herec Sam Hazeldine.

ZACARÉ

Zacaré je nejspíše postavou, která byla dříve popisována jako „Character Z“. V roli této tajemné postavy by si měla odbýt svoji hereckou premiéru mladičká Lizzie Annis. Zacaré by podle indicií měla být postavou po mozkové obrně, která se díky svým schopnostem dostane do skupiny dobrodruhů prahnoucích po pomstě. 

CALLAN AKA BROTHER DEATH

Neznámý herec Huw Novelli se představí v roli tajemné postavy Callana, kterému se přezdívá bratr Smrt. Proč tomu tak je a jak velkou roli bude hrát v příběhu, zatím vůbec netušíme, ale jeho přezdívka naznačuje, že by se mohlo jednat o velmi zajímavou postavu.

MELDOF

Meldof byla nejdříve označována jako „Character G“. Mělo by se jednat o bystrou vražedkyni menšího vzrůstu, která se vyžívá v pořádných masakrech a chaosu. Zahraje si ji maličká tanečnice Francesca Mills, kterou jsme mohli vidět ve druhém Zoolanderovi a mihla se dokonce ve Star Wars: Force Awaken.

FENRIK

Druidku Fenrik (dříve zmiňovaná jako Fabbri) ztvární neslyšící herečka Amy Murray. Fenrik je popisována jako vysoká a svalnatá druidka, která komunikuje pouze znakovou řečí. Má se jednat o velmi vtipnou, ale zároveň nebezpečnou postavu, která je nadšená ze svých nově objevených magických vlastností. 

BRIAN

Nathaniel Curtis bude v seriálu představitelem Briana. Brian by měl být zručným obchodníkem, ale také tak trochu podpantoflákem. Mělo by se jednat o velmi loajální postavu, která je však velmi vázaná na svoji milenku, se kterou spojuje svou přítomnost i budoucnost. Brian se objeví v polovině ze všech šesti epizod, takže se dá očekávat, že se nebude jednat o jednu z hlavních postav celé minisérie.

SYNDRIL

Zach Wyatt alias Syndril je elf, který je popisován jako „elfský Da Vinci“. Multitalentovaná postava posedlá touhou po vědomostech fušuje do magie, matematiky a vědy, kde zkoumá hranice jednotlivých odvětví. Objevit by se měl hned v pěti epizodách.

UTHROK ONE-NUT

Dylan Moran si zahraje postavu žoldáka jménem Uthrok One-Nut. Mělo by se jednat o cynického válečníka, který nejde pro velká slova daleko. Prý by měl svým charakterem připomínat jiného seriálového žoldáka, a to Bronna ze Hry o Trůny.

Je vidět, že Netflix se do seriálu pořádně obul a láká fanoušky nejen zajímavým castingem, ale i poutavě napsanými postavami, které během takovýchto oznámení dokáže velmi dobře prodat a fanoušci zprávy o novinkách ze světa Zaklínače přímo hltají. Aby vše nebylo ale jen růžové, tak máme trochu obavy z přílišné volnosti autorů. Snad se nedočkáme "zprznění" světa, kterého máme tak rádi.