Před necelými třemi měsíci jsme vám přinesli samostatný článek o nových figurkách ze světa seriálového Zaklínače, na kterých pracovala známá společnost McFarlane Toys. Podle původní zprávy se mělo jednat o kvalitnější provedení, které bude obsahovat oblečení z látky. Finální výsledek je ale naprosto tristní, hloupý a zároveň vtipný. 

Jak jste mohli pochopit z úvodu, figurky z netflixovského Zaklínače od McFarlane Toys již zamířili do předprodeje. Společnost zatím plánuje vydat tři různé figurky, Geralta s látkovou kápí a mečem, Marigolda s loutnou a Kikimoru, se kterou Geralt bojoval na začátku první epizody.

Zatímco Kikimora s vyměnitelným obličejem za 40 dolarů (880 korun) nevypadá zas tak hrozně, u Geralta a Marigolda za 30 dolarů (660 korun) se to samé říct nedá. I když nám je zcela jasné, že tak levná akční figurka bude z nekvalitního plastu, největší problém je hlavně ve zpracovaní obličejů. Nejenže obě postavy nejsou vůbec podobné své herecké předloze, ale jejich výrazy působí doslova přihlouple.

Jestliže jste si tedy na figurky dělali zálusk, rozhodně byste se nad koupí měli zamyslet. I když se jedná opravdu o jedny z nejlevnějších sběratelských kousků, za trochu vyšší cenu seženete figurky od Dark Horse, které vypadají stokrát lépe. A pokud jste opravdu toužili po sběratelských figurkách ze seriálu od Netflixu, již zmiňovaná společnost Dark Horse vydá na začátku příštího roku novou podobiznu Geralta, který se Henrymu Cavillovi skutečně podobá.