Pokud jste hráli kteroukoliv z videoherních adaptací Zaklínače, tak určitě znáte onu běžnou rutinu příprav, které jsou nutné před zahájením boje s nějakým nestvůrným bossem – je potřeba vypít pár elixírů (ale nesmí se to s nimi přehnat), použít nějaké ty runové kameny, případně aplikovat na stříbrný meč patřičný olej. A zdá se, že v nejnovějším klipu seriálové adaptace od Netflixu, který láká na blížící se druhou sérii, nezanedbal přípravu ani Geralt v podání Henryho Cavilla. Na oficiálním twitterovém účtu seriálu se tak můžete podívat na krátké video, kde spatříte bělovlasého zaklínače v akci.

Geralt v klipu čelí příšeře, která se poměrně podobá Skolopendromorfům, což byli nestvůrní nepřátelé (v podstatě obří stonožky), kteří se objevili jak v první a třetí herní adaptaci, tak i například v knižní povídce Meč osudu. Mihnou se také v posledním románu o Zaklínači, který nesl název Bouřková sezóna. Zdá se ale, že v seriálu půjde asi jen o nějakého blízkého příbuzného, protože popis příspěvku nestvůru nazval pouze jako Myriapoda. Při pohledu na Geraltův meč je ale evidentní, že se zaklínač před bitvou řádně připravil. Navíc uvidíme i hezkou ukázku použití ochranného znamení Quen, bez kterého by se mnozí z nás při hraní třetího dílu herní adaptace asi neobešli. 

Boj s tímto netvorem je tak hezká připomínka toho, že i když se děj točí kolem osudu, politiky, intrik, kouzel a cool šermování, tak stále je to příběh o muži, jehož profesí je zabíjení příšer. Přesného zadaptování povídky Meč osudu, ve které se Geralt poprvé setká s Ciri, přičemž následně spolu zavítají do lesa Brokilon, jsme se v seriálu nedočkali, což mnoho fanoušků zklamalo. Už ale víme, že v první epizodě se Kaer Morhen se vší pravděpodobností ještě nedočkáme, tudíž seriál se bude především zaměřovat na budování vztahu mezi Geraltem a Ciri. Jelikož byl boj se Skolopendromorfem součástí povídky, tak je možné, že druhá série to bude chtít fanouškům vynahradit. Přesvědčíme se o tom 17. 12., kdy druhá série bude premiérovat.