POZOR! Následující řádky obsahují spoilery z knižních předloh Zaklínače.

Když jsem poprvé četl celou knižní sérii o Zaklínačovi, moc dobře si pamatuji svou překvapivou reakci, když jsem v pozdější části příběhu zjistil, že Emhyr var Emreis, mocný císař Nilfgaardu, byl ve skutečnosti Duny z Maechtu. Tudíž manžel Pavetty z Cintry a otec Ciri, kterému Geralt pomohl dostat se ze svého ,,ježčího“ prokletí. K tomuto odhalení však dojde až téměř na úplném konci celé knižní ságy, do té doby si čtenář myslel, že Duny s Pavettou zahynuli. Ovšem když Netflix ohlásil, že připravuje seriálovou adaptaci celé ságy, často mi vrtalo hlavou, jak asi chtějí tohle překvapivé odhalení vyobrazit. Jelikož knížky nemají žádnou vizualizaci, mohla být Emhyrova identita dobře utajována, ovšem v případě seriálu, kde přímo uvidíme hercovu tvář po jeho proměně zpět na člověka, to půjde jen těžko. Nyní už ale známe odpověď na to, co má Netflix v plánu. 

Onoho velkého odhalení se totiž dočkáme již ve druhé sérii. Už v ní se tedy dozvíme, že osvobozený Duny je ve skutečnosti Emhyr, který je zároveň otcem Ciri. Toto brzké odhalení však dává smysl. A to nejen kvůli výše zmíněnému důvodu, ale i kvůli herním adaptacím, především té třetí. Myslím, že je vcelku logické se domnívat, že valná většina fanoušků Zaklínače si přinejmenším zkusila zahrát herní hit od CD Projekt Red, ve kterém je velice brzy odhaleno, že Ciri je Emhyrovou dcerou. Tudíž pro fanoušky herní série by ono odhalení stejně žádným překvápkem nebylo. 

Teď je ovšem otázka, za jaké situace k odhalení dojde. V knižní předloze identitu čtenáři odhalí sám Geralt, ovšem ten bude mít ve druhé sérii plné ruce práce se cvičením Ciri na Kaer Morhen, tudíž to v seriálu bude za jiných okolností. Pravděpodobně by to ale mohlo být během jeho interakce s Cahirem, případně i s čarodějem Vilgefortzem, se kterým následně spolupracoval. Necháme se překvapit.