Před pár dny konečně vyšla druhá řada seriálového Zaklínače, která pokračuje v dobrodružství bělovlasého Geralta z Rivie. Ještě během produkce však docházelo k celé řadě změn ve scénáři. My vám zde tudíž představíme sekvence, které se původně měly ve druhé sérii objevit, ale nakonec byly z určitých důvodů vyškrtnuty. 

POZOR! Následující řádky obsahují spoilery k druhé sérii Zaklínače!

POSTELOVÁ SCÉNA MEZI GERALTEM A TRISS

Na zaklínačském hradišti Kaer Morhen stráví mnoho času i čarodějka Triss Ranuncul, přičemž mnozí fanoušci očekávali, že se v jistý moment s bělovlasým zaklínačem vyspí. Jak už víme, k ničemu takovému nakonec nedošlo, ale je potvrzené, že to skutečně bylo v plánu. Geralt a Triss spolu údajně měli hrát jakousi zvláštní hru, během které by každý z nich musel pravdivě odpovědět na otázku toho druhého. Neví se přesně, o čem se původně měli bavit, jisté je jen to, že ve finále měli oba skončit v posteli. Scéna však byla nakonec vyškrtnuta.

CIRI SE ZAKOUKÁ DO TRISS

Kdo četl původní knižní předlohy, tak ví, že v pozdější fázi ságy začne Ciri laškovat s mladou ženou jménem Mistle, členkou zbojnické skupiny, která si říká Potkani, čímž se potvrdí i její bisexuální orientace. Druhá série ji tak měla odhalit už na Kaer Morhen, kde by Ciri určitým způsobem dávala najevo, že ji Triss přitahuje. 

BISEXUÁLNÍ LAMBERT

Zaklínač Lambert měl údajně jít ve stopách legendárního Oberyna Martella, přičemž si měl postelové hrátky užívat se ženou i mužem zároveň. Během produkce se však na place žádní herci, kteří měli ztvárnit prostituty, neobjevili, tudíž se předpokládá, že celý nápad byl ze scénáře vyškrtnut v brzkých fázích. 

ESKELŮV CHARAKTER

Už od začátku měli tvůrci jasno, že s Eskelem to nedopadne dobře. Pokud na vás ale schopný zaklínač a Geraltův přítel působil jako příliš velký protiva a zmetek, tak vězte, že v prvních verzích scénáře to bylo ještě horší. Eskel měl být původně mnohem větším šmejdem, kterého těšilo ostatní provokovat. Až později se tvůrci rozhodli jeho postavu trochu uklidnit. 

DEGLAN, MLADÝ VESEMIR A GERALT

Ve druhé sérii jsme se měli dočkat i hrané verze mladého hipsterského Vesemira a jeho mentora Deglana, které jsme již mohli vidět v anime filmu Zaklínač: Vlčí sen. Celá sekvence měla být flashbackem do doby, kdy bylo Kaer Morhen pod útokem monster. Z onoho plánovaného flashbacku jsme se však dočkali jen mladého Geralta, kterého ztvárnil Alexander Squires. Vesemir a Deglan byli v rámci výroby nakonec vyškrtnuti. 

HRABĚNKA DE STAEL

Dočkat jsme se měli i první múzy barda Marigolda, díky které se sympatický Geraltův kamarád vydal na dráhu pěveckého umělce a básníka. Během přepisování scénáře však byla její postava z děje vyškrtnuta. Není ale vůbec známo, ve které části druhé řady se měla původně objevit, ale pravděpodobně to mělo být kdesi v Oxenfurtu. 

POMSTA KLEPNY

Ve druhé řadě jsme se dočkali příšery jménem Černobog, která bohužel zabila Geraltovu Klepnu. Jak víme, Geralt stvůru nakonec zabil hezky po zaklínačsku. Ale původně měl netvor zhynout jednou z kostí z mrtvoly Klepny, kterou by Geralt použil k jeho usmrcení. Svým způsobem by se tak mrtvá Klepna Černobogovi pomstila za svou smrt. Nápad byl však nakonec ze scénáře vyškrtnut. 

KNĚŽKA IOLA

Mladá kněžka ve svatyni Melitelé, která se v původních knižních předlohách vyspí s Geraltem. I přestože v knihách hraje téměř nulovou roli, měla se původně objevit i ve druhé sérii. K ničemu takovému však nakonec nedošlo. 

Mezi další sekvence, kterých jsme se původně měli dočkat, patří i interakce mezi Vilgefortzem a Stregoborem, více dialogů mezi králem Ethainem a králem Demavendem, plus i dodatečných scén s Filippou Eilhart v její lidské podobě. K většině těmto změnám došlo během pandemické „přestávky“, kdy docházelo k přepisování scénáře. Je nějaká vynechaná pasáž, kterou byste rádi viděli?