I přestože na první sérii o nejslavnějším bělovlasém zabijákovi příšer se podívalo více než dost lidí, osud třetí série (a celého seriálu) bude dost záležet na tom, jak si povede série druhá. Podle Lauren Schmidt Hissrich, scénáristky a showrunnerky celého seriálu, pro něj ještě neexistuje žádná formální obnova, která by zajistila vznik třetí série po uvedení druhé řady. Vzhledem k tomuto faktu se celý tým proto pokusil napsat a natočit co nejkvalitnější a nejsilnější sérii s vědomím, že neúspěch by mohl potenciálně vést ke zrušení celého seriálu. 

Showrunnerka uvedla, že je ještě zapotřebí mnoho práce s postprodukcí, aby mohli divákům nadělit opravdu parádní novou řadu. Je možné, že nad touto informací jen kroutíte hlavou. Proč by Netflix rušil seriály, které mají dobrou sledovanost? Inu, právě tímhle je Netflix vcelku proslulý. Úspěšné seriály se totiž většinou stávají seriály dražšími, tudíž i přestože si nějaký seroš vede dobře se sledovaností, jeho budget se tak může navýšit do takových čísel, že produkční společnost mu následně raději zatne tipec. Pak už seriál můžou zachránit pouze dobré ohlasy od diváků a kritiků, což je pravděpodobně něco, čím se Zaklínač chce ve druhé sérii pojistit. 

První série se divákům v zahraničí převážně líbila, u nás to už bylo poměrně rozporuplnější. Zda bude druhá série opravdu povedená, však budeme moc posoudit až od 17. 12. 2021, kdy se na Netflixu konečně objeví. Tak jí držme palce!