S dalším pondělkem je opět čas podívat se na změny v žebříčku světových tržeb. Minulý pátek vstoupil do amerických kin očekávaný komediální akčňák Bullet Train, ve kterém ztvárnil hlavní roli Brad Pitt. Po zahajovacím víkendu snímek celosvětově vydělal přes 62 milionů dolarů, z toho přibližně polovinu činí domácí box office, tedy výdělky z USA a Kanady. A i přestože na film, jehož rozpočet činí asi 90 milionů, to není vůbec špatné číslo, předpokládalo se, že alespoň tržby v Severní Americe budou přeci jenom o něco vyšší. I tak se ale zatím nedá říct, že by snímku hrozil komerční neúspěch, proto se necháme překvapit, jak si povede během tohoto týdne.

Film je diváky přijímán vcelku vřele, větší neshoda je spíše u kritiků. Zatímco někteří snímek berou za zábavnou a nadupanou jízdu, další ho považují za jeden z největších trapasů roku.

Zabodovali i dinosauři a Mimoni. Jurský svět: Nadvláda totiž svými tržbami konečně překonal Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství. Se svými 960 miliony mu tak přebírá pozici druhého komerčně nejúspěšnějšího filmu roku 2022. Hranici 900 milionů překonal i animák Mimoni 2: Padouch přichází, který tak začíná Doctoru Strangeovi pomalu dýchat na záda.

Marvelovka Thor: Láska jako hrom se od minulého týdne příliš nepolepšila, na svém účtu má momentálně přes 698 milionů dolarů, což na poměrně dost očekávaný MCU titul žádná sláva není. Naopak Top Gun: Maverick i nadále překvapuje. Momentálně nejúspěšnější film roku už totiž celosvětově vydělal přes 1,35 miliard dolarů, čímž tak komerčně překonal tituly jako Star Wars: Poslední z Jediů, Harry Potter a Relikvie Smrti – Část 2 a Black Panther.  

Příští týden do našich kin vejde očekávaný horor Jordana Peelea jménem Nope, který už premiéroval ve Spojených státech. U nás se ho dočkáme 18. 8. 2022. Snímek je se svými tržbami již velice blízko hranici 100 milionů, přičemž srpen/august, během kterého film vyjde v dalších světových kinech, rozhodne, zda se bude skutečně jednat o komerční úspěch.