Od nového filmového Mortal Kombatu nás dělí necelý měsíc. V rámci promo aktivit byl vybraným médiím přehrán úvod do filmu následován diskuzí s režisérem filmu. Prvních 12 minut filmu, které byly promítnuty některým médiím, bohužel není dostupných pro veřejnost. Různé magazíny se ale podělily o informace týkající se úvodu Mortal Kombat filmu, takže si můžeme alespoň trochu představit, co nás bude prvních 12 minutách čekat. Kromě toho jsou k dispozici také dodatečné informace od režiséra Simona McQuoida a producenta Todda Garnera, se kterými probíhala po promítnutí diskuze. Pokud se chcete vyhnout případným spoilerům, tak klikněte někam jinam.

Snímek jako takový nás na svém začátku zavede do feudálního Japonska v roce 1617. První postavou na scéně nebude tedy nikdo jiný než Hanzo Hasashi, vůdce klanu Shirai Ryu, který se později stane strašlivým Scorpionem. Zde ho vidíme jako milujícího otce, jenž tráví čas se svojí dcerou, synem a manželkou. Hasashi se rozhodne dojít pro vodu k nedaleké řece, zatímco jeho žena se stará o zahradu a jeho syn se vydává utěšit svou plačící sestřičku.

Co se ale nestane. Ještě, než se Hasashi stihne vrátit, k jeho domu dorazí Bi-Han, vůdce klanu Lin Kuei. Hasashi je po svém návratu postaven vstříc strašlivé scéně; nalezne svou ženu a syna zmražené v kostce ledu. Hasashi nemá čas na truchlení a ihned se bez problémů vypořádá s 15 zabijáky z klanu Lin Kuei.

Následně Bi-Han vítězoslavně prohlásí: „Tohle je konec tvého rodu, tvůj mocný klan, Shirai Ryu byl vyhlazen mnou, Bi-Hanem.“ Hanzo sice nerozumí jeho slovům kvůli jazykové bariéře, ovšem jejich význam je mu naprosto jasný a pustí se s Bi-Hanem do úžasného a brutálního souboje v lesích. Bi-Han samozřejmě Hanza porazí, ten se ale jen tak nevzdává a ještě, než vykrvácí, snaží se dostat do svého domu, aby ochránil malou dcerku. To se mu ale nepodaří a ihned po smrti je pohlcen ohněm, který jeho tělo spálí na prach.

Poté udeří blesk a na scéně se objeví Lord Raiden, který vezme Hashasiho dceru, se kterou za úderu blesku odejde.

Na Mortal Kombat filmu je zajímavé, že to, čeho si všimnete jako prvního, není násilí, brutalita či bojové scény, ale je to kinematografie celého snímku, jelikož film je opravdu krásně natočen.

„Je to filmově opravdu krásné a velmi autentické a velmi skutečné,“ říká McQuoid. „To, co jsem chtěl ukázat za těch 12 minut, bylo toto krásné, filmové, povýšené ztvárnění brutality a síly, toho, čím Mortal Kombat je.“

K tomu se vztahuje také to, že v průběhu natáčení se produkce snažila co nejméně vyžívat green screen, aby byl docílen ten nejlepší filmový zážitek. „Green screen nemám zrovna moc v lásce,“ řekl McQuoid. „I přesto ve filmu něco z toho je, uvidíte, že některým věcem se prostě nešlo vyhnout, ale snažím se tomu vyhýbat.“

Přečtěte si také: Mortal Kombat 2 hlásí dotočeno, těšit se můžeme na Johnnyho Cage a další známé tváře

V průběhu natáčení se také snažili dosáhnout co největší autentičnosti. Což se týkalo i zasazení filmu. Například kvůli některým scénám se část štábu odstěhovala, společně s McQuoidem a Garnerem, na 5 měsíců do Adelaide v Austrálii. Tohle se pojí na předešlou informaci ohledně green screenu. Garner totiž nejdříve navrhl, že by se mohlo natáčet v Atlantě na parkovišti s pomocí green screenu, ovšem McQuoid měl trochu jiné plány.

Objevila se také jedna zpráva, která nepotěší fanoušky Johnnyho Cage, jelikož ten se do filmu už nedostal. K tomu, proč se Johnny neobjeví v nadcházejícím snímku, se v průběhu diskuze vyjádřil Garner. Ten řekl, že zakomponovat Johnnyho postavu do tohoto filmu by byl opravdu oříšek.

Johnny má velkou osobnost a potřeboval by na plátně spoustu prostoru. „Takže jeho vyřazení bylo velmi snadné nejen pro film, ale i pro pokračování. Chci udělat pokračování a nyní mám Johnnyho Cage, který nebyl použit v prvním.“

Garner navíc chtěl, aby si film udržel svůj asijský nádech, který by přítomnost Johnnyho Cage dost rušila. Dle Garnera má série Mortal Kombat hodně asijský nádech, který chtěl v prvním díle filmu zachovat: „A ze začátku jsem se cítil nepříjemně, když jsem měl mít v prvním filmu bílého muže s vůdčí povahou chopícího se vedení. Prostě mi to připadalo hollywoodské, což je divné, protože je to herec, což také bylo divné.“

Přečtěte si také: Příští rok čeká Mortal Kombat 1 cross-play

Kromě zmínky o Johnnym, kterého musíte oželet, se dostala řeč i na Gora. Ten bude jedinou postavou, která bude ze sta procent udělána za pomoci CGI technologie. CGI bylo zvoleno proto, aby tento čtyřruký napůl muž napůl drak z kmene Shokan vypadal co nejlépe.

Goro je milovaná postava. Je to zjevně někdo, koho bych rád měl v každém filmu. Je také opravdu drahý,“ stěžuje si Garner. Každou sekundu stojí na obrazovce tolik, kolik stojí můj dům. Je tedy důležité ho používat chytře.“

Mám takový pocit, že čím více toho o Mortal Kombat filmu víme, tak tím líp film vypadá. Že by opravdu došlo k prolomení prokletí, které do teď obklopovalo filmy podle her, a my se tak dočkali kvalitního snímku? Zatím to tak opravdu vypadá, tak hlavně doufejme, že výsledek bude opravdu stát za to.

Mortal Kombat dorazí do kin a na HBO Max již 16. dubna/apríla.