Ne každé dětství je zalité sluncem a radostí. Toto poselství divákům již brzy předá Netflix prostřednictvím nadcházejícího sociálního dramatu Papírový život (v originále Paper Lives) od tureckého režiséra Cana Ulkaye, které se nedávno představilo v oficiálním traileru.

Příběh se točí okolo Mehmeta (Çagatay Ulusoy), muže organizujícího svoz tuhého odpadu v jedné z chudinských čtvrtí Istanbulu. Místní komunita si ho velice váží díky práci, skrze níž poskytuje pomoc dětem a dospívajícím bez domova, a to i přes komplikovaný zdravotní stav. Jeho život se však náhle obrátí vzhůru nohama, když potká osmiletého chlapce Aliho (Emir Ali Dogrul), který našel úkryt v pytli na odpadky.

Přečtěte si také: Hulu přichází se silnou dávkou nostalgie, dokument Kid 90 se představil v oficiálním traileru

Nálezcovo počáteční odhodlání vrátit dítě jeho rodičům záhy oslabí, jelikož zjistí, že mezi nimi vzniklo speciální pouto. Nemocný skladník se tak ujímá malého chlapce, aby mu zajistil lepší budoucnost než ti, kvůli kterým byl vyvržen z divokých ulic hlavního města Turecka. Celá situace ale oživí staré rány z jeho vlastního dětství plného traumat, s nimiž se bude muset jednou provždy vyrovnat.

Jak zoufalá musí být matka, která zanechá své dítě napospas svému osudu? Tomu se snímek Papírový život pokusí přijít na kloub již 12. března 2021, kdy přistane na kartě Netflixu. Divákům se vedle dvou hlavních protagonistů představí také Turgay Tanülkü, Ersin Arici nebo Selen Öztürk.