Sony Pictures se na sociální síti Twitter pochlubila fotografií klapky z filmu Gran Turismo. Natáčení snímku podle populární závodní série od japonského studia Polyphony Digital začalo a je součástí snahy společnosti rozšířit své značky mimo herní svět.

Filmový štáb ale udělal jednu chybu. Všiml si jí i Kazunori Yamauchi, tvůrce videoherního Gran Turisma a perfekcionista, jenž při vývoji dbá na každý detail. Na klapce jsou špatně barvy. Barva ocasu písmena G není modrá, ale červená, takže místo zkratky GT máme spíše CiT. Fanoušky také mrzí, že na klapce v logu chybí nápis The Real Driving Simulator, který provází Gran Turismo od počátku existence.

Naštěstí natáčení filmu probíhat hladce, hlásí Yamauchi. Premiéra je v plánu na srpen příštího roku, v křesle režiséra sedí Neill Blomkamp (District 9) a snímek je inspirován skutečným příběhem hráče Gran Turisma Janna Mardenborougha, který ve hře vyhrál řadu soutěží, díky nimž se stal profesionálním závodníkem ve skutečném světě. V roce 2011 začal v různých závodních sériích po celé Evropě, včetně mistrovství Evropy F3, britského šampionátu GP a 24 hodin Le Mans. Mezi Jannovy úspěchy patří umístění na stupních vítězů v kategorii LMP2 v závodě 24 hodin Le Mans v roce 2013.

Víme, že v hlavní roli se představí Archie Madekwe (Bídníci) a jeho rodiče si zahrají Djimon Hounsou (Krvavý diamant, Black Adam) a bývalá členka skupiny Spice Girls Geri Halliwell-Horner.

Připomínáme, že Sony uvedla film Uncharted s Tomem Hollandem v hlavní roli a ve spolupráci s různými partnery chystá adaptace The Last of Us, Twisted Metal, Horizon a God of War.