George Lucas po epizodě III nechtěl točit žádné další filmy. Avšak chtěl pokračovat na televizních obrazovkách s novým seriálem Star Wars Underworld. Měl být zasazen někam mezi prequelovou a originální trilogii. George Lucas připravil scénář pro 50 epizod. Celkem bylo v plánu 100 42minutových častí. Ty však nikdy nebyly vytvořeny kvůli obavám, že by seriál byl příliš drahý.

Když Disney odkoupil značku, měl všechny scénáře k dispozici. Očividně však seriál nikdy nespatřil světlo světa. A podle úspěchů Mandaloriana nebo dohadů o budoucím směřování Star Wars, můžeme soudit, že současné vedení tenhle koncept nechce nijak rozpracovat. Alespoň se však můžeme podívat na testovací záběry a představovat si, jak by celý seriál mohl vypadat.

V ukázce můžeme vidět rebelskou špiónku, která se snaží získat imperiální plány k Star Detroyeru. V ulicích hlídkují stormtroopeři a droidi. Celá ukázka má jakýsi kyberpunkový nádech. Ukázka ilustruje, jak Lucas spojil praktické a digitální efekty. Například stormtroopeři nosí skutečné zbroje na rozdíl od plně digitálních klonů v prequelech. Hlavně je však točeno na greenscreen a celé prostředí Coruscantu je dodáno v postprodukci. Zde můžeme vidět, proč by natáčení seriálu bylo finančně tak náročné. S dnešními technologickými možnostmi a streamovacími službami, které se předhánějí v tom, která nabídne opulentnější podívanou, by měl možná větší šanci na úspěch.