Pokud jste vyrůstali v devadesátkách a s oblibou se v televizi dívali na vše možné, určitě jste si museli zamilovat dobrodružný seriál Xena: Princezna bojovnice. Pak je tu tedy ještě Herkules, ale pojďme si přiznat, že Xena je mnohem víc cool. Hlavní role se v seriálu, ze kterého je ona devadesátková atmosféra cítit na míle daleko, ujala Lucy Lawless. Ta Xenu ztvárnila ve všech šesti sériích, plus i několika filmech. Ze Xeny se tak stala hereččina nejslavnější role. A i když éra Xeny je už dávno pryč, nedávno herečka promluvila o svém možném návratu, nicméně nebude to tak prosté. Udělala by to totiž pouze pod jednou podmínkou. 

Už nějakou dobu fanoušci chtějí, aby se Xena dočkala moderního rebootu. Stejně tak požadují, aby se do role opět vrátila Lucy Lawless, protože nikoho jiného si v roli nedokážou představit. V rozhovoru pro Screen Rant pak padla otázka, co by na případný reboot řekla. Herečka odpověděla následovně:

 ,,No, ráda bych se nějakým způsobem podílela na nalezení další Xeny. Renée O´Connor (představitelka Gabrielle) a já bychom se vrátily do našich rolí, ale zjistily bychom, že tu je nová Xena, které budu moct předat své brnění. A pak bychom se s Gabrielle usadily na ostrově Lesbos, přičemž bychom si tam založily třeba nějaký hotel.“

Tudíž pokud by k nějakému potenciálnímu rebootu došlo, role Xeny by se již ujala nějaká mladší herečka. A i přestože Lawless ve svých třiapadesáti letech stále nevypadá vůbec špatně, považovala by za vhodné, kdyby svůj meč přenechala někomu jinému.  

I přestože jsme se ještě žádného oficiálního oznámení o rebootu nedočkali, v roce 2015 se studio NBC pokusilo jeden vytvořit. Výkonnými producenty se tak měli stát Sam Raimi a Robert Tapert, ovšem podle herečky nedokázali dát tvůrci dohromady pořádný scénář, tudíž celý projekt nakonec nedopadl. Pokud by ale nějaký ten reboot v budoucnu opravdu vzniknul, rozhodně bude výzva najít vhodnou herečku, která by mohla Lucy Lawless v roli nahradit. Dívali jste se na Xenu? A kdo by si ji podle vás mohl zahrát?