O této krásné pohádce z neokoukaného prostředí irské mytologie jsme se zde již zmiňovali. Apple si pro nás připravil nový trailer, který nám představí příběh blíže než doposud. Jen doufám, že si tvůrci nechali i nějaké to překvapení pro sebe. Trailer nám totiž ukazuje i to, o čem jsme ještě nevěděli, ale mohli jsme si to domýšlet.

Přečtěte si také: Wolfwalkers trailerem předznamenává příchod na Apple TV+

„V době době pověr a magie přichází mladá učednice lovčího Robyn Goodfelloweová se svým otcem do Irska, aby vyhubili poslední vlčí smečku. Při zkoumání zakázaných míst za městskými zdmi se Robyn spřátelí se svobodomyslnou dívku Mebh, členkou záhadného kmene, o kterém se říká, že se v noci dokáže proměnit ve vlky. Při pátrání po Mebhyně ztracené matce Robyn odhalí tajemství, které je vtáhne hlouběji do začarovaného světa Wolfwalkerů a riskuje tím, že se promění v tu věc, kterou měla s otcem za úkol zničit.“

Nová ukázka má dvojnásobnou délku, než předchozí a také ukazuje mnohem více záběrů. Předtím jsme mohli pouze domnívat, jaké zvláštní schopnosti získá Robyn. Nyní vidíme, že její schopnosti jsou stejné, jako tajemné lesní dívky Mebh. To znamená , že se dokáže proměnit ve vlka.

Obě dívky v traileru mají mnohem více prostoru, kdy spolu tráví čas a užívají si příjemných bezstarostných chvil. O to nepříjemnější jsou poté vážné momenty, kdy se vlci ocitnou s lidmi v otevřeném střetu a Robyn je nucená postavit se proti vlastním lidem. Film bude hrát na vážnější notu, tak jak je už je u studia Cartoon Saloon (Píseň moře, Brendan a tajemství Kellsu) zvykem.

Premiéry se dočkáme na streamovací službě Apple TV+ 11 prosince/decembra. To je stejný den jako Free Guy. Ryan Reynolds je sice super, ale já už mám jasno v tom, co musím vidět první.