Když dal Will Smith na Oscarech facku Chrisu Rockovi za to, že si dělal srandu z jeho ženy, pro slavného a populárního herce rázem začalo patrně nejtemnější období jeho kariéry. Smith tak začal přicházet o některé role, plus po dobu deseti let se nesmí objevit na žádných akcích, které bude Akademie pořádat. Ale samozřejmě to neznamená, že Smith z filmového světa zcela zmizí. Ještě letos totiž bude na Apple TV+ premiérovat zbrusu nový historický thriller jménem Osvobození, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do období americké občanské války, kde se mezi sebou mydlí státy Unie a státy Konfederace. Hlavní postavou se tak stává otrok jménem Peter (Smith), který touží přidat se k armádám Unie, aby mohl být konečně považován za svobodného člověka. 

Jednoho dne se tak Peter se skupinou dalších otroků rozhodne vydat se na extrémně nebezpečnou cestu za vojsky Unie. Čeká je tak pětidenní průchod přes louisianské bažiny, což rozhodně nebude vůbec jednoduchý úkol.

Nejenže se lze v bažinách snadno ztratit, ale také v nich číhá různá dravá zvěř, která si na zbloudilých lidech ráda pochutná. Navíc útěk Petera a jeho přátel nezůstane bez povšimnutí. A jak je z vydaného traileru patrné, po stopách se jim vydají jejich bývalí „páni“, kteří nehodlají dopustit, aby přešli na stranu nepřítele. Peter je však odhodlaný dostat se na stranu Abrahama Lincolna za každou cenu, jedině tak totiž může konečně ochutnat slastný pocit svobody. 

O režii se postaral Antoine Fuqua, který se proslavil díky filmům jako Training Day, Král Artuš a Equalizer. Scénář zpracoval Bill Collage, který zas pracoval na snímku EXODUS: Bohové a králové a filmové adaptací videohry Assassin´s Creed z roku 2016.

Dále se ve filmu představí herci jako Ben Foster, Steven Ogg, Mustafa Shakir, Grant Harvey, Ronnie Gene Blevins, Charmaine Bingwa, Jared Bankens a Aaron Moten.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 9. 12. 2022.