Jednoznačně nejzajímavější věcí na loňském předávání Oscarů, které se v posledních letech potýká se sledovaností, byla chvilka mezi komikem Chrisem Rockem a hercem Willem Smithem. Smith totiž vlepil Rockovi přímo na jevišti facku poté, co si známý komik zažertoval na účet jeho ženy, tedy herečky Jady Pinkett Smith, která trpí alopecií (vypadávání vlasů), přičemž ji přirovnal k filmu G. I. Jane.

To však mělo pro herce dost neblahé následky. Nejenže různé filmové společnosti pozastavily práce na projektech, ve kterých se měl Smith objevit, ale i samotná Akademie rozhodla, že Will Smith se po dobu deseti let nebude moci zúčastnit ceremoniálu předávání Oscarů.

Kvůli celé této poněkud trapné kauze se Smith na nějakou dobu stáhl z veřejného prostoru, přičemž tehdy měl sám velké obavy o svou kariéru. Ale zbytečně, protože po roce se věci konečně dostatečně uklidnily na to, aby se Smith mohl střemhlav vrhnout do dalších filmových produkcí. 

Už nějakou dobu víme, že Smith se objeví ve čtvrtém díle legendárních Mizerů. Fanoušky ale může také potěšit fakt, že akční thriller Fast and Loose, na jehož výrobu dohlíží Netflix, s hercem nakonec přece jenom vznikne. Krátce po výše zmíněné facce to totiž jednu dobu vypadalo, že celý projekt půjde kvůli Smithovi zcela do koše, ale zdá se, že k ničemu takovému nedojde.

Will Smith se tak po roce konečně vrací před kamery, přičemž se ani nemusí bát, že by musel nějak živořit. Za Mizery 4 a Fast and Loose by měl totiž dohromady dostat kolem 50 milionů dolarů. Jeho posledními filmy byly válečný thriller Osvobození (2022) a drama Král Richard: Zrození šampiónek (2021), za nějž získal svého prvního Oscara. S výše uvedenými chytanými tituly se ale herec vrátí k více mainstreamové tvorbě. Bude každopádně zajímavé sledovat, jakým dalším směrem se Smithova kariéra začne po oné facce ubírat dál. Ale zdá se, že vyhlídky má rozhodně nadějné. 

Studio Sony potvrdilo, že Mizery 4 opět zrežíruje filmařské duo Adil El Arbi a Bilall Fallah, kterému společnost Warner Bros. Discovery zrušila premiéru snímku Batgirl.

Thriller Fast and Loose měl zcela původně natočit režisér a kaskadér David Leitch, tvůrce akčňáků Deadpool 2 (2018) a Bullet Train (2022), kvůli řadě odkladů ale nakonec od projektu odkráčel. Snímek by se měl každopádně zaměřit na jakéhosi vůdce zločinecké organizace, který však po jedné misi ztratí paměť. Když se však znovu shledá se svým týmem, na povrch začnou vyplouvat různá tajemství.

A také nesmíme zapomenout na Smithovu účast v chystaném pokračování filmu Já, legenda, kde stane po boku Michaela B. Jordana.

Zatím se ale také zdá, že pokračování fantasy Bright, ve které Smith ztvárnil jednu z hlavních rolí, skutečně nevznikne. Alespoň zatím ne.