Milovaná westernová klasika z 60. let, ve které se proslavilo herecké duo Paul Newman a Robert Redford, se vrátí. Ovšem jako seriálový remake. Po velice ostré přetahovačce o práva se nakonec nezávislé studio Stone Village Television podařilo získat veškeré pravomoci k tomu, aby pod jeho rukou seriál vniknul. Studio tak bude celý seriál samo financovat, přičemž po jeho výrobě ho nabídne řadě televizním kanálům. Podle webu The Hollywood Reporter se zdá, že primárním plánem je vytvořit seriálovou verzi příběhu, která by měla být podmanivou pro diváky po celém světě, nikoliv pouze ve Spojených státech. Především by však měla být určená pro diváky v Jižní Americe. V té se také odehrává hlavní příběh. 

Původní film Butch Cassidy a Sundance Kid vypráví o dvou bankovních lupičích, kteří se po řadě vlakových loupeží vydají do Jižní Ameriky, aby tam mohli začít s novým (kriminálním) životem. Film je často považován za klíčový americký western 60. let, přičemž v oné době zaznamenal fenomenální komerční úspěch. Z rozpočtu 6 milionů dolarů nakonec film vydělal přes 100 milionů, což z něho dělá jeden z nejúspěšnějších westernů všech dob. 

Studio Stone Village Television bylo založeno roku 1998, přičemž ředitel celého studia je Scott Steindorff, který byl kamarádem a kolegou Paula Newmana. Fanoušci proto doufají, že nadcházející seriál dokáže zachytit veškeré kvality, kterými oplýval původní film. Zatím však samozřejmě nevíme, kdy přesně se seriálu dočkáme, ale dříve než v roce 2023 to dost pravděpodobně nebude. Uvítali byste seriálovou verzi slavného westernu?