Steven Spielberg během své kariéry natočil několik filmů, které se navždy zapsaly do dějin světové kinematografie. Jeho hvězdné portfolio v současnosti zdobí jak sci-fi blocbustery, tak slavné horory nebo historická dramata. Za téměř 50 let své režijní praxe ale nikdy neokusil kouzlo muzikálového žánru, a to se právě chystá změnit. Na internetu se díky 20th Century Studios nedávno objevil oficiální teaser snímku West Side Story, který je novou adaptací světově proslulého muzikálu, ale nikoliv původního filmu z roku 1961, za nímž stojí Robert Wise a Jerome Robbins, přestože v průběhu minulého století získal 10 Oscarů.

"Tento příběh není jen produktem své doby, ale ty časy se vrátily a vrátily se s jakousi společenskou zuřivostí," popisuje Spielberg, v jehož nejnovějším filmu se newyorský West Side se opět stane odbytištěm neustálých konfliktů dvou pouličních gangů. Tryskáči a Žraloci se nenávidí a neexistuje způsob, jak utišit vzájemnou rivalitu. Hlavní roli Tryskáče Tonyho převezme Ansel Elgort. Ten se na první taneční zábavě zamiluje do Marie v podání Rachel Zegler.

Přečtěte si také: Vlajková loď hororu se vrací, The Conjuring 3 se ukazuje v oficiálním traileru

Tvůrčí tým filmu za přibližně 100 mil. USD spojuje to nejlepší z Broadwaye i Hollywoodu. Zahrnuje totiž Tonyho Kushnera, který mimo jiné zastává funkci výkonného producenta, Justina Pecka, oceněného choreografa, jenž má na starosti hudební čísla ve filmu, proslulého dirigenta Los Angeles Philharmonic a držitele ceny GRAMMY Gustavo Dudamela, který pomohl při nahrávání ikonické partitury, nebo Davida Newmana coby skladatele a dirigenta nominovaného na Oscara.

Málokterý muzikál byl na Broadwayi úspěšnější než West Side Story, filmové ztvárnění na sebe proto nenechalo dlouho čekat a stalo se triumfem, jenž se Spielberg rozhodl oživit. Ikonický muzikál na motivy Romea a Julie se společně s novými tvářemi vrátí na filmová plátna koncem tohoto roku, do našich kin konkrétně 9. prosince 2021