Nový trailer od IFC Films ukazuje, jak v praxi vypadá, když ožívá slavná VR hra. Koncept Werewolves Within má své kořeny v multiplayerové dedukční videohře od studia Red Storm Entertainment, kterou v roce 2016 vydal Ubisoft. Úkolem hráčů je zjistit, který z nich je vlkodlak v přestrojení – a právě tohoto schématu se drží i stejnojmenná filmová adaptace, za kterou stojí Josh Ruben.

Film ale vypadá na povrchu zcela odlišně. Opouští prostředí animované středověké fantazie a nahrazuje jej malebným horským městečkem Beaverfield, které je pokryto jemnou vrstvou sněhu. Jeho malá americká komunita by nejspíš prožívala příjemné zimní měsíce, kdyby se v ulicích nezačalo dít něco zlověstného.

Přečtěte si také: Severská mysteriózní sci-fi série Katla se dočkala oficiálního traileru

Nefunguje elektřina, a tedy ani internet. A jako by to samo o sobě nestačilo, na zahradě jednoho z domů leží mrtvola. K civilizaci je to z lesem ohraničeného zapadákova příliš daleko, a proto se jeho obyvatelé musejí vypořádat s neznámým zabijákem sami. Ten s terorem očividně nehodlá přestat a je tedy na novém lesním strážci, aby zjistil kdo – nebo co – se mezi nimi skrývá a proč po sobě zanechává tak nezvyklé stopy.

Tuto záhadu odkryje snímek Werewolves Within, který balancuje na pomezí hororu a situační komedie. První diváci se ho dočkají již 25. června 2021, kdy se objeví ve vybraných kinech. Na globální publikum pak zaútočí 2. července 2021, a to pomocí VOD platforem. V hlavních rolích se ocitnou Milana Vayntrub, Cheyenne Jackson nebo Michaela Watkins.