Už nějaký ten pátek víme, že David Zaslav, generální ředitel Warner Bros. Discovery, se chce vrátit ke slavným filmovým značkám, které studiu vydělávaly hromady peněz. A mezi ně samozřejmě patří i Harry Potter, jehož filmy společnosti vydělaly až 7,7 miliard dolarů, přičemž vůbec nejúspěšnějšími snímky série dodnes zůstávají Kámen mudrců a druhá část Relikvií smrti, které mají na kontě přes jednu miliardu dolarů. Nutno dodat, že Zaslav chce, aby se návrat do kouzelnického světa opět zaměřil na postavu Harryho Pottera, protože s Fantastickými zvířaty a jejich slabými tržbami, které budou se vší pravděpodobností znamenat jejich předčasný konec, to zkrátka úplně nevyšlo.

V jaké podobě se ale k Potterovi opět vrátíme? Dojde na filmovou adaptaci Prokletého dítěte, kterou chce i sám Zaslav? Možná, nicméně podle nedávných informací je ve hře ještě jedna možnost. A to poměrně dost překvapivá. 

Známý leaker WDW Pro na svém Twitteru nedávno odhalil, že Warner Bros. Discovery se údajně v příštích 3-5 letech pokusí kompletně restartovat celou filmovou sérii Harryho Pottera, včetně toho, že na palubu přijdou zcela noví herci. Opět by se tak mělo jednat o sérii filmů, které zadaptují všechny knihy J. K. Rowlingové o brýlatém čaroději s jizvou na čele.

O možnosti kompletního rebootu jsme zde již psali s ohledem na informaci z minulosti, že Warneři taktéž zvažují vytvořit televizní seriál Harryho Pottera. Zde by restart svým způsobem dával smysl, protože seriál může krásně pokrýt mnoho knižních událostí, které by se do filmu nevešly, přičemž každá řada by tak mohla být adaptací jedné knihy z původní série. Je proto poněkud zarážející, že Warner Bros. Discovery uvažují o rebootu v podobě další filmové série, která opět nemusí pokrýt všechno.

Samozřejmě ale musíme opět upozornit na to, že ještě nic není potvrzené, tudíž celý tento plán nakonec nemusí být vůbec uskutečněn. Warneři navíc chtějí další Pottery dělat pouze s požehnáním od Rowlingové, o které je známo, že si adaptace své práce opravdu velice pečlivě a přísně hlídá. S představou restartu původní série ale samozřejmě souvisí jeden velký problém, na kterém se snad shodnou všichni Potterheadi. 

Je na ni moc brzo. Původní filmová série sice je už přes 20 let stará, ale i tak se pořád těší mezi fanoušky nesmírné popularitě. Ty filmy zkrátka dobře stárnou a sledují je i generace, které na nich nevyrůstaly. A představa restartu, ještě k tomu opět filmového, se tak zdá být nerozumná. Fanoušci budou ještě stále cítit velkou náklonnost k původní filmové sérii, přičemž tu novou budou vnímat jako „rouhače.“ Jako trapnou napodobeninu, která už zkrátka nebude mít kouzlo. Aby kompletní restart fungoval, je třeba, aby se na původní filmové sérii usadil trochu prach. To znamená, že by se s ním mělo počkat tak přibližně 10-15 let. A ideálně by měl mít podobu seriálu, aby mohl pokrýt více událostí.

Ovšem to je čistě jen názor mé maličkosti, jiní fanoušci slavné série to můžou mít jinak. Každopádně se necháme překvapit, co Warner Bros. Discovery nakonec chystá. Více informací se snad dozvíme někdy po příchodu nového roku.