Nové vedení ve společnosti Warner Bros. Discovery má s celým DC univerzem velké plány. Generální ředitel David Zaslav tak věří, že dokážou udělat něco podobně velkého, co dokázal Disney a Marvel s MCU. Zároveň se ale také domnívá, že ,,to dokážou udělat ještě lépe.“ Zaslav také odhalil, že studio sestavilo desetiletý plán, který se týká budoucnosti filmového DC univerza. Prezidentem Marvelu a šéfem celého jeho filmového světa je producent Kevin Feige, který v této pozici působí od roku 2007.

A zdá se, že Warner Bros. Discovery už našlo jeho DC protějšek. The Hollywood Reporter nedávno odhalil, že o pozici šéfa nové DC společnosti momentálně jedná producent Dan Lin.

Lin ve Warner Bros. už zanechal kus práce, stal se například výkonným producentem pro snímky jako LEGO® příběh, oba dva díly hororové adaptace To a Godzilla II Král monster. Byl taktéž zařazován mezi třicítku nejmocnějších producentů v Hollywoodu. 

Podle serveru byl Lin prosazován především Alanem Hornem, bývalým předsedou Disneyho, díky kterému došlo k reorganizaci společnosti, jež dala Kevinu Feigovi tolik volnosti při tvarování MCU. DC Films momentálně vede Walter Hamada, nicméně ten je údajně svůj post připraven přenechat někomu jinému. Nutno také dodat, že Hamada silně uvažoval o okamžitém odstoupení poté, co Warner Bros. Discovery zrušilo premiéru Batgirl, která tak míří do hlubin trezorů. Nakonec se ale rozhodl zůstat až do října, kdy má mít premiéru Black Adam.

Menším háčkem pro Lina je však to, že se momentálně podílí na tvorbě určitých projektů pro Disneyho, mezi ně patří například hraný remake populárního animáku Lilo & Stitch. Je tudíž jasné, že nejprve se s těmito vazbami bude muset něco udělat. 

Warner Bros. Discovery taktéž před nějakou dobou uvedlo, že DC univerzum čeká velkolepý restart. Ve svém oficiálním prohlášení ze začátku měsíce tak uvedlo následující:

„Provedli jsme restart. Strukturovali jsme obchod. Bude zde tým s desetiletým plánem zaměřeným pouze na DC. Je to velmi podobné struktuře, kterou Alan Horne a Bob Iger velmi efektivně sestavili s Kevinem Feigem v Disney. Myslíme si, že bychom z DC mohli vybudovat dlouhodobý a mnohem udržitelnější růstový byznys. A jako součást toho se zaměříme hlavně na kvalitu. Nebudeme vydávat žádný film, dokud nebude hotový. Zaměříme se na následující… Co všechno musíme udělat pro to, aby byl každý z těchto filmů obecně co nejlepší? DC je něco, co můžeme vylepšit, a právě teď se na to soustředíme. Čekají nás skvělé DC filmy. Black Adam, Shazam! a Flash. Na tom všem pracujeme. Už jsme je zhlédli a myslíme si, že jsou skvělé a že je můžeme ještě vylepšit.“

Pokud by se Dan Lin skutečně stal vedoucím filmového DC univerza, budeme mu každopádně držet palce, aby odvedl co nejlepší práci!