Když v roce 2007 vešel do kin třetí Tobeyho Spider-Man, fanoušci se hned začali vyptávat, kdy se dočkáme dílu čtvrtého. Ten k nám měl opravdu dorazit, přičemž bylo známo, že jako hlavní padouši se v něm měli objevit Mysterio a Vulture, nicméně studio Sony tyto plány nakonec utnulo. Místo toho se Spidey dočkal rebootu, přičemž pavoučí oblek si následně místo Tobeyho oblékl Andrew Garfield. Ten se ale dočkal snad ještě více předčasného konce, po vzniku Amazing Spider-Man 2 totiž Sony opět oznámilo, že i Garfieldův Spidey dohrál. Když se ale oba dva slavní představitelé objevili v extrémně úspěšném MCU snímku Spider-Man: Bez domova s Tomem Hollandem v hlavní roli, fanoušci začali opět debatovat nejenom o tom, zda se v budoucnu dočkáme třetího dílu s Garfieldem, ale také opět vyvstala otázka o budoucnosti potenciálního čtvrtého dílu série Sama Raimiho.

Mnoho fanoušků si také přirozeně přeje, aby čtvrtý díl opět zrežíroval právě Sam Raimi, který je tvůrcem Tobeyho milované spider-manovské trilogie z nultých let. Raimi se nedávno po dlouhé době vrátil do marvelovského světa s pokrčováním Doctora Strange (v mnohovesmíru šílenství), které vejde do kin už za necelý měsíc, přesněji 5. 5. 2022. Během rozhovoru pro Fandango dostal režisér otázku, jak by se mu zamlouvala představa vrátit se do režisérského křesla pro Spider-Mana 4. Raimi tak opověděl následovně:

,,Po dokončení Doctora Strange jsem si uvědomil, že je možné cokoliv. V marvelovském univerzu opravdu cokoliv, i jakékoliv spojení postav. Tobeyho a Kirsten Dunst zbožňuji. Myslím, že možné je všechno. Nemám vlastně ale žádný vymyšlený příběh ani plán. Ani nevím, jestli by o to měl zájem i Marvel. Netuším, co si o tom myslí. Příliš jsem to nesledoval. Ale zní to senzačně. I kdyby to nebyl film o Spider-Manovi, rád bych s Tobeym znovu pracoval třeba v jiné roli."

A mohl by čtvrtý díl skutečně vzniknout? Možné to samozřejmě je, ale zatím se rozhodně nezdá, že by se k tomu schylovalo. Na fanouškovskou kampaň o vytvoření jak Spider-Mana 4, tak i Amazing Spider-Mana 3, zareagoval i oficiální Twitter studia Sony, nicméně jelikož šlo pouze o sociální tým, nic to patrně znamenat nebude. Na druhou stranu je pro Sony jasné, že Spidey zkrátka pohádkově vydělává, ovšem zatím se zdá, že primárním zlatým dolem pro ně bude i nadále Hollandova verze. Ale kdo ví.

Uvítali byste čtvrtého Spider-Mana pod taktovkou Sama Raimiho?