Česká nakladatelství se již pomalu začínají probouzet ze zimního spánku, aby nás zase mohla zásobovat obrovským množstvím nových knih. Mezi nimi je samozřejmě i oblíbené komiksové vydavatelství CREW, které si již na úterý 19. ledna/januára 2020 připravilo první várku nových komiksů. Tím nejzajímavějším z první dávky je bezpochyby třetí svazek ze série Američtí bohové s podtitulem Okamžik bouře.

Jedná se o komiksovou adaptaci stejnojmenného urban fantasy románu, se kterým přišel vyhlášený britský spisovatel Neil Gaiman v roce 2001. Ten je známý svou láskou ke komiksům hlavně díky jeho legendární sérii Sandman od vydavatelství DC Vertigo, která by se dala zařadit mezi to nejlepší z komiksové tvorby. Velká část jeho románů (například Nikdykde, Koralina) se právě stejně jako Američtí bohové dočkala své komiksové adaptace. Na scénáři těchto komiksů samozřejmě vždy pracuje samotný Gaiman. Co se kresby týče, tu většinou připravuje americký kreslíř Philip Craig Russell (Pohádky Oscara Wildea), kterého v našich článcích taktéž zmiňujeme celkem často.

Přečtěte si také: Komiksová adaptace Severské mytologie se v Česku objeví již tento rok

Původní román byl v komiksové adaptaci rozdělen na tři různé kapitoly. Ty vydávalo americké vydavatelství Dark Horse ve formě sešitů, kterých bylo v každé kapitole devět. Z nich ve finále vzešly tři velmi obsáhlé komiksové svazky.

První s podtitulem Stíny je takovým úvodem do děje. Hlavním hrdinou je Stín Moor. Osoba, která po smrti své manželky přijme nabídku od záhadného pana Středy, jenž si ho najme jako svého ochránce. Středa začne Stína pomalu vtahovat do smrtícího nadpřirozeného světa. Tím se Stín ocitá uprostřed války mezi novými a starými bohy.

Druhý svazek s podtitulem Já, Ainsel je takovým mezikrokem příběhu, kde Stín a Středa stále pokračují ve své pouti, aby potkali nové bohy a získali spojence pro nadcházející válku. A právě v brzy vydaném třetím svazku s podtitulem Okamžik bouře vše vyvrcholí.

Jak již bylo řečeno, finále série Američtí bohové s podtitulem Okamžik bouře vyjde již 19. ledna/januára 2020. Komiks bude k dostání v pevných deskách na stránkách nakladatelství s počáteční slevou dvacet procent za 599 korun.