Nadcházející animák Rakeťák je se vší pravděpodobností momentálně tou nejočekávanější pixarovkou. Nesmíme ale zapomenout, že film se nezaměří na oblíbeného hračkového astronauta a hrdinu, jenž se stal dobrým parťákem kovboje Woodyho v legendárním Příběhu hraček, nýbrž na člověka, na kterém byla hračka založena. Už nějakou dobu ale fanoušci přemýšlejí nad tím, co přesně nás ve snímku čeká za zápletku. S příchodem druhého oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše, už jsou ale věci jasnější. Buzz bude cestovat v čase. Přesněji by měl poskočit o celých 62 let do buducnosti, ve které bude muset se svými přáteli bojovat proti hordě nebezpečných robotů.

A jak se zdá, ty povede mocný císař Zurg, jehož hračková podoba byla jedním z padouchů druhého dílu Příběhu hraček. Už tedy víme, odkud přesně Buzzův odvěký nemesis vlastně pochází. 

O motivu cestování v čase se rozpovídal i Angus MacLane, který prohlásil následující:

,,Je to příběh, kde Buzz kvůli své práci rychle cestuje časem, což bude mít za následek jeho odcizení od zbytku společnosti a jeho milovaných. Je to jako Rip Van Winkle, jenž je uvězněný v budoucnosti, kterou nepoznává. Zoufale se snaží vrátit do minulosti, aby napravil chybu svého mládí. Je to hrdina mimo svůj vlastní čas.“

Rip Van Winkle je známá povídka od amerického autora Washingtona Irvinga, která vypráví o vesničanovi, jenž se po dvaceti letech spánku probudí a zjistí, že okolní svět se změnil k nepoznání. Je tak docela příhodné, že Rakeťáka zde namluvil Chris Evans, představitel Kapitána Ameriky, který zažil něco hodně podobného. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 

Angus MacLane je taktéž tvůrcem krátkého animáku jménem Toy Story: Strašidelný příběh hraček. Na scénáři pracoval pixarový veterán Pete Docter, který má za sebou slavné snímky jako Příšerky s.r.o., Vzhůru do oblak, V hlavě a Duše. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jak Keke Palmer, Dale Soules, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez a Isiah Whitlock Jr. a Taika Waititi.

 Oficiální premiéra je u nás stanovená na 16. 6. 2022.