INZERCE: TENTO ČLÁNEK VZNIKL V RÁMCI SPOLUPRÁCE S KNIHY DOBROVSKÝ.

PÁTEK, 5.11.2021, 11:48 - AKTUALIZACE:

Tým speciálně vycvičených knižních červů zjistil, že Black Friday se PRODLUŽUJE (stejně jako prodlužka) až do 10. novopadu (to je jako listopad a november dohromady). Takže můžete hezky počkat do výplaty. Pokud vám tedy nepřijde pozdě...

Jestliže patříte mezi velké čtenáře knih, určitě každý měsíc zažíváte problémy s výběrem nějakého nového titulu, který ozdobí vaši domácí knihovnu. Každý týden vychází velké množství zajímavých knih, ale abyste si je mohli všechny pořídit, museli byste být milionáři. S tímto problémem by vám však na začátku letošního listopadu/novembra mohlo pomoct známé knihkupectví Knihy Dobrovský.

Od 1. listopadu do 5. listopadu poběží pouze na eshopu knihkupectví Knihy Dobrovský obrovská slevová akce BLACK FRIDAY pro nedočkavé. Čtenáři se mohou těšit na stovky knih s obrovskými slevami. Na své si přijdou nejen milovníci vysoké literatury, ale i fanoušci žánru sci-fi, fantasy, thriller a horor. A jelikož se na našem webu velmi často věnujeme žánrové literatuře, rádi vám poradíme, co si během akce můžete koupit.

ARCIŽÁR – EOIN COLFER

Máte rádi humor a fantasy? Tak to byste si určitě měli pořídit nový originální román Arcižár od vyhlášeného irského spisovatel Eoina Colfera, autora oceňované série Artemis Fowl. Hlavním hrdinou knihy Arcižár je drak Vern, bývalý postrach lidí, který za dávných časů brázdil oblohou a pálil lůzu na popel. V současné době si však zapaluje maximálně cigaretu, chlastá vodku po litrech a v oblíbeném tričku s motivem filmu Flashdance hltá filmy a seriály na Netflixu schovaný ve staré rybářské chýši uprostřed louisianské bažiny. Jeho osamělý život změní až chlapec Everett „Petarda“ Moreau, se kterým se Vern spojí, aby společně zničili zkorumpovaného policistu Regence Hooka. No nezní to skvěle?

KLADIVO BOŽÍ – ERIC SCHUMACHER

Říkáte si, že byste měli zájem o nějaké dospělejší fantasy? Tak vám určitě můžeme doporučit vikinský román Kladivo Boží od amerického autora Erica Schumachera. Kladivo Boží vypráví první příběh ze série Hákonova sága. Dějová linka se odehrává během roku 935, v severských zemích zavládl obrovský nepokoj, protože zesnulého krále Haralda Krásnovlase nahradil jeho nelítostný syn Erik s přezdívkou Krvavá Sekera, jenž se postaral o smrt každého, kdo by jeho postavení mohl ohrozit. Z krveprolití vyváznul jen Erikův nejmladší bratr Hákon, který se vlivem osudu bude muset vrátit zpět na sever mezi vikingy, aby se utkal o vládu nad rodnou zemí.

CYBERPUNK: ZNOVUZROZENÍ – ANDRZEJ ZIEMIANSKI

Někdo má rád chladné zbraně a brnění, někdo zase střelné zbraně a kybernetické implantáty. Pokud patříte do druhé skupiny, během akce BLACK FRIDAY pro nedočkavé si budete moci udělat radost polským počinem Cyberpunk: Znovuzrození od Andrzeje Ziemianskiho. Tento sci-fi román čtenářům představuje vše, co by měl správný kyberpunkový příběh nabízet – moderní město plné neonových světel a kamer, vládnoucí korporace, obrovské mrakodrapy, ulice přeplněné lidmi, nelegální obchod se vším možným, obrovskou míru kriminality a starého bývalého detektiva, který bude muset vyšetřit podivnou masovou vraždu.

DRUHÁ ŠANCE – ADAM PÝCHA

A co takhle něco z české literární scény? Velké slevy se dočká i debutový postapokalyptický román Druhá šance Adama Pýchy. I když oficiální anotace knihu představuje jako takový klon románu Cesta od Cormaca McCarthyho, ve skutečnosti je příběh značně odlišný. Druhá šance čtenářům nabízí velmi originální, napínavý a tajemný postapokalypticko–mysteriózní příběh, který vlastně nejde ani jednoduše popsat. Věřte nám ale, že opravdu stojí za přečtení.

Jak jsme již jednou zmiňovali, nejvýhodnější letošní slevová akce společnosti Knihy Dobrovský, BLACK FRIDAY pro nedočkavé, poběží pouze na eshopu od 1. do 5. listopadu/novembra 2021. Pokud si tedy chcete zakoupit nějakou novou četbu, nebo nakoupit vánoční dárky pro rodinu, tuto slevovou akci byste rozhodně neměli minout.