V dubnu roku 2020 Netflix na svých stránkách publikoval napínavý snímek Vyproštění (v originále Extraction), ve kterém musel ostřílený žoldák zachránit syna drogového bosse uneseného do Bangladéše. Rutinní záchranná akce se ale dramaticky změnila v boj o přežití, na jehož konci se zdálo, že hlavní hrdina překročil své limity. Nyní se ale Tyler Rake v podání Chrise Hemswortha vrací zpět na scénu, v průběhu fanouškovské akce TUDUM americký herec oznámil pokračování a představil první oficiální teaser.

Bývalý člen Black Ops (Hemsworth) na konci svého prvního tažení schytal kulku do krku a byť z bangladéšského mostu padal do vody s vědomím, že je jeho mise splněna, nedostalo se mu potřebného zadostiučinění. Zdá se, že za hranicemi zákona existuje i nárok na druhou šanci, nakolik se neohrožený žoldák opět ocitne na nohou a vydá se na nejnebezpečnější misi své kariéry. Diváci by tak měli mít na paměti, že i v naprosto zoufalé situaci existuje naděje na vyproštění.

„Tyler Rake je živý a zdravý a připravený na další úkol,“ prohlásil jeho představitel. Podle Netflixu vloni během prvních čtyř týdnů sledovalo Vyproštění přibližně 90 milionů domácností, čímž snímek překonal například rekord v sledování Tinger Kinga (2020), jenž byl vydán o měsíc dříve. Premiéra přinesla oblíbené streamovací platformě úctyhodná čísla, a to nejen v rámci počtu zhlédnutí. Právě proto tvůrci oznámili sequel pouhý měsíc po vydání.

A kdy se ho globální publikum dočká? Jelikož se snímek Vyproštění 2 stále nachází ve fázi natáčení, datum uvedení na Netflixu zatím není známo. Nezbývá než doufat, že se produkce, která má svou základnu v České republice, nebude potýkat s žádnými problémy, jež by mohly vést k odkladům premiéry. Mezi producenty očekávaného pokračování figurují Anthony Russo a Joe Russo.