Vymítač ďábla (The Exorcist) z roku 1973 je dodnes mnohými považován za jeden z nejlepších hororů všech dob. Není proto divu, že na snímek následně navázalo několik dalších filmů, nicméně žádný z nich se kvalitám originálu nevyrovnal. Slavný film od Williama Friedkina světu dokázal, že téma posednutí a exorcismu je pro hororový žánr jako stvořený, tudíž jsme se jich v posledních desetiletích dočkali opravdu požehnaně. Už nějakou dobu je ale v přípravě zbrusu nová trilogie, která by svým dějem měla přímo navázat na původní film. Ten vyprávěl o dívce jménem Regan (Linda Blair), kterou posedne jakási hrozivá démonická entita. Její matka Chris MacNeil (Ellen Burstyn) se proto rozhodne obrátit na dva kněze, kteří se tak musí uchýlit k exorcismu. Celá plánovaná trilogie se údajně pokusí napodobit hrozivou atmosféru původního filmu.

Mnohé fanoušky možná potěší, že do prvního dílu trilogie se vrací výše zmíněná Ellen Burstyn, která si opět zahraje Reganinu matku. V rámci toho se tudíž nabízí otázka, zda se pro film vrátí i Linda Blair, která kvůli své slavné a hrůzostrašné roli neměla úplně jednoduché dětství. Není divu, však když se stanete jednou z nejvíce ikonických tváří hororového žánru, která dodnes děsí diváky všude na světě, s vašim životem to zcela nepochybně zatřese. Zatím se ale zdá, že Blair se v prvním díle neobjeví. Herečka na svém Twitteru nedávno odhalila, že na vývoji filmu se nijak nepodílí. Zároveň také popřála mnoho štěstí všem, kteří se k projektu upsali. Ve filmu taktéž uvidíme herce jako Leslie Odom Jr., Nick Benas, Rory Gross, Amanda Beth a nově i Ann Dowd, kterou mohou diváci znát ze seriálu Příběh služebnice. 

O režii prvního dílu se postará David Gordon Green, který je zároveň také tvůrcem jiné trilogie, jenž vychází podle slavného hororu. Řeč je samozřejmě o legendárním Halloweenu z roku 1978 od Johna Carpentera, na který Greenova trilogie navazuje. Ta bude ukončena dílem Halloween Ends, který vyjde letos na podzim. Scénář si vzal na starost Peter Sattler, který natočil filmy jako Camp X-Ray a Broken Diamonds.

Prvního dílu připravované trilogie bychom se měli dočkat 12. 10. 2023.