Jak se blíží datum vydání druhého dílu hry The Last of Us, dozvídáme se víc a víc i o připravovaném seriálu, který bude sledovat linku prvního dílu. Na scénáři společně s tvůrcem předlohy Neilem Druckmannem spolupracuje scénárista Craig Mazin, který mimo jiné stojí za vynikajícím Černobylem od HBO. Tato stanice si ostatně vzala na starost i adaptaci The Last of Us.

Mazin však není jediný, kdo se od Černobylu přesouvá k očekávanému seriálovému zpracování slavné post-apo akce od Naughty Dog. HBO si totiž pro tento projekt uzmula i režiséra celé černobylské série. Johan Renck však tentokrát nebude u The Last of Us působit coby režisér, ale jako výkonný producent, jak uvedl v nedávném rozhovoru pro server discussingfilm.net.

Přečtěte si také: Sony s HBO chystá seriál podle herního thrilleru The Last of Us

Přesto bychom se ale podle všeho měli dočkat pilotního dílu, jehož režii si právě Renck vezme na starost. To, jestli bude režírovat i některé další epizody, zatím nevíme.

V rozhovoru se Renck rozpovídal i o tom, jak složité je přenášet herní postavy na plátno. Dle jeho slov ti, co hru hráli přesně ví a vidí, jak postava vypadá, jak mluví a jak se chová. Zde pak pro porovnání uvádí svůj další projekt - připravovanou adaptaci knihy The Magus Johna Fowlese. Každý, kdo knihu četl, si totiž o hlavním hrdinovi udělal svůj vlastní obrázek. Tím pádem mají seriáloví tvůrci při přípravě volnější ruku.

Právě proto nyní Renck společně s Mazinem a Druckmannem zvažují, jak k seriálu The Last of Us přistupovat. Aby se ale tato adaptace vyrovnala komplexní herní předloze, čeká je ještě mnoho náročných rozhodnutí.

O datu premiéry a jiných detailech zatím HBO mlčí. Tak doufejme, že se snad brzy o připravovaném seriálu dozvíme více. Ten by měl sledovat nebezpečnou cestu Joela a Ellie z prvního dílu The Last of Us. Natáčení by mělo začít až po vydání druhého dílu hry.