Říkali jste si, že největším drsňáckým antihrdinou DC je Black Adam? Inu, rozhodně to je dobrý kandidát, ale silně mu konkuruje možná ten nejlepší lovec hlav z celého vesmíru, kterým je nemilosrdný gangster a motorkář Lobo. Toho v roce 1983 vytvořili Roger Slifer a Keith Giffen, poprvé se tak objevil ve třetím čísle komiksu Omega Men. V devadesátých letech tak Lobo dostává svou vlastní komiksovou sérii, přičemž jeho tvůrci ho považovali za takovou parodii na „rádoby drsné hrdiny Marvelu“, mezi které patřili například Wolverine a Punisher.

Postupem času si tak v rámci DC univerza zajistil své slavné místečko v historii. Však taky není divu, jedná se o zlého a extrémně mocného gangstera, který zabil samotného Santu Clause a Velikonočního Zajíčka, plus v boji se s ním pěkně zapotil i sám Superman. Mnoho fanoušků tak samozřejmě doufá, že Lobo bude jednoho debutovat i v hraném DC univerzu. A kdo ví, možná se k tomu již schyluje. 

Jak už nějaký ten pátek víme, novými šéfy DC Films se nedávno stali režisér James Gunn a producent Peter Safran. Oba dva tak budou určovat, jakým směrem se filmové DC bude ubírat. Fanoušci každopádně zbystřili poté, co Gunn na platformě Mastadon sdílel obrázek s Lobem, ke kterému napsal „Jsem rád, že tu jsem.Mnozí to tak berou jako náznak toho, že Lobo se skutečně chystá vtrhnout do filmového univerza, aby tam nadělal pořádnou paseku.

Někteří fanoušci se také domnívají, že s chystaným příchodem slavného antihrdiny/padoucha by mohl mít něco společného i Jason Momoa, který nedávno prohlásil, že s novým vedením DC se mu ,,začínají plnit jeho sny.“ Co to přesně znamená? To nevíme, ale během rozhovoru pro ComicBook dostal otázku, zda je nějaká spojitost mezi jeho prohlášením a fotkou Loba od Jamese Gunna. A Momoa na to odpověděl následovně:

,,No, každý ví, že jsem fanoušek komiksů. A určité komiksy, které jsem nasbíral všechny… inu, to si můžete zjistit, o co vlastně jde.“

Je tedy možné, že Momoa by se mohl stát hraným Lobem? Inu, typově se na něj rozhodně hodí. Háček je ale samozřejmě ten, že Momoa už v DCU ztvárňuje Aquamana. A toho se pravděpodobně studio Warner Bros. Discovery nebude chtít zbavovat, protože první díl z roku 2018 vydělal 1,1 miliard dolarů, což z něj dodnes dělá nejvýdělečnější filmovou adaptaci DC komiksu všech dob. Doufejme tedy, že odpovědí se dočkáme v následujících měsících. 

Hraný Lobo se připravoval už v roce 2009, přičemž tehdy se o režii měli postarat Guy Ritchie a Brad Peyton. Příhodně byla role nabídnuta Dwaynu Johnsonovi, který nyní ztvárňuje Black Adama. Pak ale celý projekt šel k ledu. Z toho se ho v roce 2016 pokusil osvobodit Michael Bay, který se svou vlastní verzi chystal natočit v roce 2018. Ani z toho však nakonec nic nebylo, tudíž mimozemský drsňák musí na svou chvíli ještě nějaký ten čas čekat.

Daruje mu ji James Gunn? Inu, těžko říct, ale zatím to rozhodně vypadá slibně.